logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Met een gerust hart op reis: Claimingo helpt je bij vertragingen


Het is jou vast ook wel eens overkomen: je vlucht is flink vertraagd of zelfs geannuleerd. Dat is geen pretje, aangezien je nergens heen kunt. Het is een kwestie van rondhangen op een luchthaven tot je eindelijk mag vertrekken. Maar er is één troost: misschien kom je in aanmerking voor compensatie. Want je hebt niet alleen recht op geld retour bij een treinreis – maar weet jij eigenlijk wanneer je precies recht hebt op schadevergoeding van de luchtvaartmaatschappij en hoe je die krijgt?

Nieuwkomer Claimingo weet dat als geen ander en kan je hier bij helpen! Op hun site kan je met een paar muisklikken ontdekken of je in aanmerking komt voor schadevergoeding. Je vult gewoon je vluchtnummer in. Simpel, toch?

Recht op geld terug bij vliegreizen

De algemene regels zijn dat je recht hebt op een mooie vergoeding als:

  • Je vlucht meer dan 3 uur vertraagd is;
  • Je vlucht geannuleerd werd;
  • Je vlucht overboekt was;
  • Je geweigerd bent bij het instappen;
  • Je door vertraging je aansluitende vlucht gemist hebt.

Tot een vluchtafstand van 1500 km levert dat al gauw een claim van 250 euro op. Bij long distance vluchten wordt dat al snel meer.

Claim & GO

Claimingo werkt op basis van no-cure- no-pay. Maar heb je geen zin om maanden te wachten op de uitkomst van de claim, dan kies je voor Claim & GO. Je betaalt dan een hoger percentage aan Claimingo, maar krijgt wel binnen een week een lekker bedrag op je rekening geboekt.

Over Claimingo

Claimingo is nieuw maar nu al superhot: met hun zaak tegen Schiphol zijn ze nu volop in het nieuws. Claimingo vindt het idioot dat reizigers in de kou staan als ze hun vlucht gemist hebben door de chaos op Schiphol. De juristen van Claimingo zetten hun tanden ook in deze zaak!

De Nederlandse start-up Claimingo is sinds december actief voor een groeiend aantal consumenten dat na meer dan 3 uur vertraging, annulering of overboeking van hun vlucht recht heeft op compensatie. Claimingo ontwikkelt zich met rasse schreden tot superspecialist van alle luchtvaartgerelateerde zaken. Uniek bij Claimingo is dat de dienst, buiten de reguliere no-cure- no-pay optie, ook de mogelijkheid biedt om direct geld te ontvangen voor een claim, waarna Claimingo vervolgens de procedure start. De praktijk wijst uit dat deze procedures soms maanden in beslag kunnen nemen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.