logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Met deze orchideeën kom je stoer voor de dag


Als ik denk aan een orchidee, dan denk ik niet direct aan een heel stoere plant. Op zich logisch, want de bekende orchidee (Phalaenopsis) die je in alle winkels en tuincentra tegenkomt is ook niet stoer. Jammer, want de orchidee is wel een heel bijzondere plant, die in meer dan 25000 varianten voorkomt. Ook in heel stoere varianten! Wil jij weten welke orchidee er bij jou (of een bepaalde gelegenheid) past, kun je een test doen op www.orchitypes.eu. Maar wij zochten de betere tuincentra af en vonden een paar geweldige soorten. Wat dacht je van:

Dendrobium

Bohémiens laten zich niet graag in een hokje plaatsen. De Dendrobium is een uitbundige plant met een soms wat grillige steel. Maar net zoals bij echte bohémiens is die eigenzinnigheid juist zijn pracht. Verzorg hem goed en je hebt een metgezel die heel lang meegaat.

Cymbidium

De Cymbidium met rode of bruine bloemen is dé orchidee voor huizen met een wat landelijke inrichting. De stoere plant heeft meerdere bloemen. De voorouders van de Cymbidium stonden al honderden jaren geleden in kasteeltuinen. Hoe stoer is dat?

Zygopetalum

De Zygopetalum is een bijzondere orchidee met verschillende stelen en bloemen. De buitenste bladeren van de fraaie bloemen kleuren groen met diepbruin, terwijl de binnenste bladeren paars zijn. Een uitbundige orchidee die een en al levenskracht uitstraalt.

Dendrobium Nobilé

De Dendrobium Nobilé is een krachtige plant. Het dikke blad en de stevige stelen geven de plant echt body. Zorg je goed voor hem? Dan wordt je beloond met héél veel schitterende bloemen op.

Cambria

De vonken vliegen ervan af! Kijk eens goed naar die donkerrode bloemen: het onderste bloemblad is in de vorm van een mooi rood hart. De Cambria is een orchidee die één en al passie uitstraalt… De perfecte bloem om te laten zien hoe veel passie je hebt.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.