De champignon is de groente die alles kan. Je kunt er snel en gemakkelijk de smakelijkste gerechten mee bereiden. Ook op de barbecue. Bovendien is de champignon heel gezond. Deze supergroente zit vol vitamines, eiwitten en voedingsvezels. En… het bevat geen vet en amper calorieën en zout. Deze zomer met het hele gezin gezellig barbecueën en toch ook verantwoord en gebalanceerd genieten? Met de champignon maak je het! Ook champignonspiesjes met basilicum-mayo voor op de barbecue. Voor heel veel andere Nederlandse, Duitse, Belgische, Franse en Engelse receptideeën ga je naarwww.champignonidee.nl.
RECEPTTIP, ideaal voor de barbecue!
Champignonspies met basilicum-mayo (ingrediënten voor 4 personen)
– 12 lange takjes rozemarijn
– 18 grotchampignons (of kastanje- indien niet voorradig)
– 1 aubergine, in blokjes van 2 cm
– 60ml olijfolie, extra vergine
– 3el balsamico azijn
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– Zeezout en vers gemalen zwarte peper
– Half potje mayonaise
– Bosje basilicum
Bereidingswijze:
1. Verwijder de naaldjes van de rozemarijntakjes, laat ze aan de bovenste 2 cm zitten. Bewaar de verwijderde naaldjes.
2. Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier. Verwijder eventueel de onderkant van de steeltjes. Halveer ze in de lengte. Doe de champignons en de aubergine in een kom.
3. Maak een marinade van de olie, de azijn, de knoflook en de helft van de rozemarijnblaadjes. Breng op smaak met zout en peper en schenk dit over de groenten. Laat 15 minuten marineren.
4. Maak intussen de basilicummayonaise. Doe het bosje basilicum met de mayonaise in de keukenmachine. Maal er wat peper over en blend tot de basilicum helemaal fijn is. Schep in een kommetje.
5. Rijg de champignons en de aubergineblokjes om en om aan de rozemarijntakjes. Verhit een barbecue of grillpan. Bestrijk de spiezen nogmaals licht met de marinade en grill ze 5 minuten aan iedere kant of totdat ze gaar zijn. Bestrooi met zeezout en rozemarijnblaadjes en serveer met de basilicummayonaise.
Laat een reactie achter