logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Met 24Kitchen van de barbecue


van de barbecue

De zomer is weer volop van start, de barbecue maakt weer overuren. Tenminste, als het niet té heet is. Ja, het is en blijft lastig, zomer in Nederland. Gelukkig heb je met het boek Van de barbecue weer een nieuw repertoire aan recepten en gerechten ter beschikking. Het boek Van de barbecue is gemaakt naar aanleiding van het gelijknamige programma, dat de zien is op 24Kitchen. Hiermee heb je een prachtige mix van barbecuegerechten in handen, afwisselend van heel simpel en basic tot uitgebreide slow-cooking gerechten zoals pulled pork.

Beeldend gebracht

Van de Barbecue is dan ook een mooi voor iedereen die graag achter zijn grill plaatsneemt voor het maken van verrassende gerechten en mooie maaltijden. De gerechten staan duidelijk stap voor stap uitgelegd, met schitterende foto’s om de recepten te illustreren. Het kan dus eigenlijk niet mis gaan. Het leuke van dit boek is dat het niet alleen ruim aandacht schenkt aan vlees- en visgerechten, maar dat het ook mogelijkheden biedt voor het maken van verschillende vegetarische gerechten of bijgerechten, en zelfs nagerechten komen aan bod.

Nieuw repertoire

De verschillende koks van 24Kitchen willen maar wat graag vertellen wat zij van de barbecue eten, en delen daarbij niet alleen hun beste gerechten maar ook hun beste tips. Dat maakt het mogelijk om resultaten te behalen die je wellicht nooit eerder voor mogelijk hebt gehouden. Of je nu gaat voor een geroosterde pastinaak of een gebakken watermeloen, pulled pork of smoked meatloaf pie: in dit boek zullen gerechten staan die je in eerste instantie niet zou bedenken, maar die waarschijnlijk wel op je ‘standaard’ barbecueprogramma zullen komen! Erg prettig vond ik de basisrecepten voor rubs en sauzen. Die gebruik je in zo veel gerechten, en een goede basis is daarbij natuurlijk het halve werk.

Low en slow

Van de Barbecue is hét boek voor iedereen die op zoek is naar creatieve gerechten van de barbecue. Van low & slow tot barbecueën on the go en van every day tot indoor: dit boek biedt recepten en technieken voor elk moment. Zelfs desserts! De basistechnieken en de soorten barbecues komen uitgebreid aan bod. Met dit boek barbecue jij binnen de kortste keren als een pro. De 24Kitchen-chefs delen hun experttips voor een nog succesvoller resultaat.

Van de Barbecue, 24Kitchen
24Kitchen, 160 pagina’s, paperback.
Prijs: 19,99 euro. ISBN: 9789400507869


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.