logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ga met Merel Jansen op zoek naar De Verboden Stad

merel jansen en de verboden stad Merel Jansen. Dat klinkt niet echt als een heel spannende naam. Als je het meisje ziet, in haar pyama met een flinke bos krullen, zul je ook niet echt snel onder de indruk zijn. Maar wees gewaarschuwd! Merel is echt een dame waar je beter geen ruzie mee zoekt! Dat weet je natuurlijk al als je het eerste avontuur van Merel Jansen hebt gelezen. Daarin komt ze na De Daad (neuspeuteren) in een magische toekomstwereld, waar alle mensen zijn verdwenen en de wereld is overgenomen door pratende dieren.

Nieuw pyama-avontuur

In dit spannende tweede deel gebeurt er iets ergs: het kleine zusje van Merel, Maudje, wordt gegrepen door een vijandige liaan en meegenomen naar diezelfde toekomstige wereld. Merel hoeft geen moment na te denken en reist haar kleine zusje achterna. Het is dan soms wel een vervelend zusje, maar het is wel Merels zusje! En daar kun je maar beter niet aanzitten. Zo reist Merel Jansen naar de verboden stad, een avontuur tegemoet dat ze vooraf zelf niet had kunnen bedenken.

Op ontdekkingsreis naar de Verboden Stad

Zo komt ze in een spannend avontuur terecht waar de chique ontdekkingsreizigers Roderick en Boudewijn op zoek zijn naar de grootste diamant voor hun geliefde Veronica (ze zijn beiden verliefd op hetzelfde meisje), de oude geitenpiraat Pelf, het mensenjongetje Jarvis en zelfs Sinistere Suss met elkaar op pad gaan in een spannend avontuur om Maudje weer terug te vinden. En een grote berg diamanten, maar die is bijzaak. Daarbij komen ze ontzettend spannende gevaren tegen, zoals een zwerm zilverreigers met giftige pijlen, de Schuifelende Dood en natuurlijk de ergste van allemaal: de Heksenkoningin, die Maudje heeft ontvoerd. Maar eerst: op naar de Verboden Stad!

Stoere meid

Merel Jansen en de Verboden Stad is echt een spannend boek. Laat je zeker niet misleiden door het lieve karakter Merel, want het is echt een grappig en spannend boek. Het hele boek wordt verteld door Will Mabbitt, die echt heel grappig uit de hoek komt. Naast wat enge, lugubere feitjes kom je dan ook veel luchtige grapjes tegen, waarbij ook hier de grote uien-encyclopedie een rolletje speelt. De tekeningen van Ross Collins zijn echt briljant. Een gave tekenstijl die echt past bij het verhaal. Lekker cartoonesk, gerekend in een vlotte potloodstreek. Sommige delen in het boek zijn stiekem echt eng en vies, wees dus gewaarschuwd: de avonturen van Merel Jansen zijn niet voor iedereen weggelegd!

Informatie

Merel Jansen en de verboden stad, Will Mabbitt
Illustrator: Ross Collins Kluitman, 303 pagina’s, hardcover. Prijs: 14,99 euro. Leeftijd: vanaf 10 jaar. ISBN: 9789020674347

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.