Film recensie: Men in Black: International

Men in Black International 1

Ken jij de films over de Men in Black nog? Met Will Smith en Tommy Lee Jones in de hoofdrol? Daarin maakt een wat sullige man, gespeeld door Will Smith, onbedoeld kennis met de mannen in het zwart, die de aarde beschermen tegen de buitenaardse invasies. Bovendien fungeert aarde als een soort veilige zone voor veel buitenaardse beschavingen, waarbij de Men in Black fungeren als ordehandhavers. Maar: beide heren hebben hun beste tijd wel gehad natuurlijk, die kun je geen losse rollen meer laten spelen. Daarom is het tijd voor de nieuwe garde, waarbij je in Men in Black: International meteen overstapt naar een andere tak van de organisatie: de Britse tak!

Nieuwe spelers

De twee nieuwe hoofdrolspelers, Molly (Tessa Thompson) en Agent H (Chris Hemsworth) hebben een heel andere dynamiek als Tommy en Will, 22 jaar geleden. De insteek is ook anders. In deze film is Molly overtuigd van buitenaards leven en zoekt actief naar de MIB. Langzaam maar zeker komt ze telkens een stapje dichterbij, maar op een gegeven moment bluft ze zich de organisatie binnen. Agent O (Emma Thompson) is gecharmeerd van Molly’s doorzettingsvermogen en stuurt haar naar Engeland, waar ze onder de hoede van agent H komt. De ervaren charmeur moet de ietwat wereldvreemde Molly (Sorry: agent M) opleiden tot een volwaardig lid van MiB. Maar ze kampen met een probleem: de wereld is gevaar, er schuilt een mol binnen MiB!

Veel actie

Men in Black International 2

Wat opvalt is dat de grote hoeveelheid humor van de oorspronkelijke trilogie is ingeruild voor een film met meer actie. Daar is het de tijd ook naar, maar het is voor de oudgedienden onder ons wel even omschakelen. Afgezien van het concept is het namelijk een compleet andere film geworden, waarbij de oudere recensenten de film genadeloos afkraken. Kom op: het is gewoon een andere film! Toch ontbreekt de charme van de oorspronkelijke films niet, met vreemde wezens, een magisch-realistische wereld binnen de onze en geheim agenten die ons beschermen tegen onze onwetendheid. Voor zover mogelijk, want in deze film lopen ze er soms wel heel nonchalant bij. Dat alles onder leiding van Liam Neeson, het opperhoofd van de vestiging in Londen. Hij staat bekend als Agent T, maar aangezien hij de leider is, noemt iedereen hem (hoe ironisch) High T.

Internationaal

De film Men in Black: International doet zijn naam bovendien eer aan. Niet alleen werken Agent M en Agent H vanuit het kantoor in Londen in plaats van het Amerikaanse station, maar ze reizen ook af naar Marrakesh, Parijs en Napels. Je ziet nog eens wat van de wereld! Een leuke wisselwerking levert het absoluut op, het maakt de film een stuk dynamischer dan wanneer hij op één locatie zou afspelen.

Ga direct naar Men in Black: International op BOL.com.


Recensie over Men in black: international

Men In Black: International is in alle opzichten een leuke en spannende film. Het heeft een prettige dynamiek, is dankzij de vrouwelijke agent ook erg leuk voor meiden en het idee dat de wereld is vergeven van Aliens, zonder dat wij het weten… dat is gewoon bizar. De wapens en gadgets zijn cool en origineel bedacht, de acties zitten vol gave special effects. Eerlijk gezegd snap ik de negatieve kritieken niet, zeker niet als je de film als losstaande film beschouwd, en niet als een Deel 4 van de oude serie.

Score: 7


Informatie

Titel: Men in Black: International
Uitgever: Universal Pictures
Tijdsduur: 115 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouder

Bekijk hier de trailer van Men in Black: International:

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.