logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Meisjes en messen, Coen de Kort

Meisjes en messen Coen de Kort

Van onze Vlaamse zuiderburen komen vaak ontzettend leuke boeken – onderhoudend en intelligent geschreven. Het boek met de vreemde titel Meisjes en messen behoort ook tot die categorie. De titel zal meteen duidelijk worden als je weet dat de hoofdpersoon Tijn een puberjongen is, die twee passies heeft. Messen, en sinds kort ook meisjes.

Burenliefde

De liefde voor meisjes wordt eigenlijk aangewakkerd op het moment dat Tijn nieuwe buren krijgt. Sky, met haar twee moeders Lotte (aka Charlie) en Christel, en haar halfbroer Stefan. Een bijzonder gezin, met een heel bijzonder meisje. Sky, met haar felblauwe haren, volwassen uiterlijk en toegankelijke houding trekt al snel de aandacht van andere kinderen in de klas. Niet alleen de meiden, ook de jongens drommen om haar heen. En Sky vind het allemaal maar prima. Toch heeft het meisje een diepe bodem en een groot geheim! Ondertussen wordt Tijn alsmaar verliefder op zijn buurmeisje. Zou dat wederzijds zijn? Ze brengen in ieder geval meer dan genoeg tijd met elkaar door!

Buurtproblemen

Het is niet alleen maar rozegeur en zonneschijn in het dorpje van Tijn en Sky. Een bende opgeschoten jongeren maakt de buurt onveilig en valt mensen lastig. Er wordt gezegd dat ze flink drugs dealen, maar de politie kan geen vat op de bende krijgen. Wanneer Tijn en Sky op een avond met de jongens in aanraking komen, blijkt Sky een bijzonder vaardige vechtersbaas te zijn. Wat schuilt er nog meer achter dat aardige gezichtje? Het verhaal komt tot een ontknoping wanneer de bendeleider wel heel dicht in de buurt van Sky en Tijn komt…


Ga direct naar Meisjes en messen op BOL.com.

Recensie over Meisjes en messen

Puberproblemen en een cultuurshock: Tijn maakt het allemaal tegelijk mee als hij een knap buurmeisje krijgt dat in alle opzichten anders is dan hij. Hij is zich soms pijnlijk bewust van het verschil tussen jongens en meisjes (vooral op het gebied van interesses), maar het gezin van Sky is behoorlijk alternatief, zo mijden ze vlees en suiker… en drinken nota bene alleen maar thee! Dat alles is heel herkenbaar en begrijpelijk opgeschreven, zodat je een goed beeld krijgt van Tijns wereld. Het taalgebruik is rijk en divers, vanuit de doelgroep geschreven en heeft zo zijn spannende momenten… en een bijzonder einde.

Score: 8


Informatie

Titel: Meisjes en messen
Auteur:
Uitgever: Clavis Uitgeverij
Aantal pagina’s: 155
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 15 jaar
ISBN: 9789044840452
Prijs: 15.95 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.