logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Welk geheim heeft jou meester? Vast niet zo groot als dat van Meester Kikker!

meester kikker Paul van Loon schrijft al heel wat jaren spannende kinderboeken vol fantasie en magie. Een van zijn eerste boeken wordt binnenkort verfilmd: Meester Kikker. Het boek is geschreven in 1994, maar is nog steeds even leuk natuurlijk. Het onderwerp in Meester Kikker is meester Frans, die les geeft in groep 3-4. Meester Frans is geen normale meester. Hij heeft een groot geheim, dat hij graag wil delen met de kinderen uit zijn klas. ‘Soms ben ik een kikker. Dat is mijn supergeheim. Niemand mag het weten, behalve jullie.’ Sita, Wouter en de andere kinderen in de klas lachen. Niemand gelooft het geheim natuurlijk, tot dat ze met eigen ogen zien hoe de meester in een kikker veranderd. Vanaf dat moment is het grote geheim niet alleen meer van meester Frans, maar van de hele klas. Dat is echter niet het enige dat er op de school gaande is. Sinds een paar maanden is er namelijk ook een nieuwe directeur, meneer Stork, die bijzonder streng is en bij iedere misstap of fout strafpunten uitdeelt. Deze strenge directeur rond op de meest onhandige momenten binnen en krijgt dan steevast te horen dat de persoon waar hij naar op zoek is op het toilet. Dat wekt natuurlijk de nodige argwaan! En dan is er nog de lieftallige juf Suzan, op wie meester Frans een oogje heeft. Het verhaal wordt pas echt spannend als de meester op een dag de klas in komt met gescheurde kleren, nat haar en de nodige kroos op zijn hoofd. De meester is aangevallen door een ooievaar, maar die komen normaal gesproken niet in het dorpje voor! En dus moeten zowel de meester als de kinderen op onderzoek uit. Al snel blijkt meneer Stork een belangrijke rol te spelen in de mysterieuze ooievaarzaak… Meester Kikker is een ontzettend spannend boek voor kinderen van zes jaar en ouder. Zelf lezen kan natuurlijk vanaf een jaar of acht, als ze vlot kunnen meelezen. Het verhaal heeft een magisch randje, maar nog niet al te veel weerwolven-allures. Natuurlijk mogen de nodige grapjes ook niet ontbreken in dit verhaal, de afwisseling tussen spannend, grappig en onzeker zorgt voor een echte pageturner. Het boek wordt in de zomer van 2016 uitgebracht als een film.

Informatie

Meester Kikker, Paul van Loon
Illustrator: Hugo van Look Leopold, 119 pagina’s, hardcover. Prijs: 12,50 euro. Leeftijd: vanaf 8 jaar. ISBN: 9789025853273

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.