logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Meester Bart op zijn best

meester bart op zijn bestMeester Bart is één van de bekendste leraren uit ons land. Waarom? Omdat hij als één van de eersten een goed lopende social-mediabuzz om zich heen heeft weten te krijge door uitspraken van zijn leerlingen op Facebook te plaatsen. Zonder de namen van de leerlingen erbij, natuurlijk. Die uitspraken kregen een mooie context van hem mee, waarbij de bijzondere visie van Meester Bart direct opviel. In Meester Bart op zijn best vind je de bekendste en beste columns van deze docent Engels, die onder andere in de Trouw zijn verschenen.

Verhalen uit het leven

Wat opvalt aan de columns van Meester Bart, is dat ze direct uit zijn dagelijkse leven afkomstig zijn. Zoals een goed column betaamt houdt hij de verhalen dicht bij zichzelf en omschrijft hij zijn interpretatie van een bepaalde situatie of gebeurtenis. Dat zijn visie omtrent het onderwijs of zijn warme hart daarin doorschemert mag duidelijk zijn – hij is een gepassioneerd schrijver. Door de indringende en dramatische inleiding is ook duidelijk hoe Bart in het leven staat als docent, en waarom hij zo graag voor de klas staat. Wat wel een beetje jammer is, is dat deze bundeling wat erg op het verleden van Bart rusten en wat minder gerelateerd worden aan het onderwijs zelf. Zeker als je dat verwacht. Aan de andere kant is het een heel openhartige verzameling bekentenissen, herinneringen en gevoelens die je zonder meer zult meedragen in de dagen na het lezen.

Prettig

Meester Bart op zijn best bevat 30 columns en evenzoveel citaten die Bart als inspirerend ervaart. Die inspiratie draagt Bart ook zeker uit in zijn prettige en openhartige manier van schrijven. Ze maken stuk voor stuk indruk op je, iedere column op zijn geheel eigen wijze. Meester Bart laat in het boekje Op zijn best zien waarom hij zo inspirerend is voor de lerarencommunity: mensen met een hart voor ‘de zaak’ die niet bang zijn om hun overpeinzingen en kritieken te uiten. Maar dan wel op een opbouwende manier. En mensen die laten zien dat ze om de kinderen geven, een band met ze opbouwen. Dat zijn twee heel belangrijke elementen in het onderwijs waar Bart voor staat.

Conclusie over Meester Bart op zijn best

Een geweldig boek vol warme en hartelijke columns van de populaire Meester Bart. Naast flink wat gepubliceerde columnst (op zijn best, weet je) staan er ook een paar nieuwe verhalen in dit boek. Opvallend is de openhartige biografie, waarin Bart vertelt waarom hij voor het leraarschap heeft gekozen. Door: Score: Meester Bart op zijn best krijgt 5 van de 5 punten.

Informatie

Meester Bart op zijn best, Pepper Books, 156 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 14 jaar. ISBN: 9789020608441. Prijs: 15 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.