logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: De meest krankzinnige dieren ter wereld, Philip Bunting

Philip Bunting heeft al een aantal toffe dierenboeken op zijn naam staan. Deze keer werden we getrakteerd op een bonte verzameling met de meest krankzinnige dieren ter wereld!

Verschillende dieren

En eerlijk is eerlijk: Philip Bunting heeft goed rondgekeken in de dierenwereld. De verscheidenheid aan dieren in dit boek was ronduit fantastisch! Je vind in totaal 55 krankzinnige dieren, variërend van vogels en spinnen tot vissen en meer. Een groot aantal ervan waren bekend terrein voor mij als volwassene, maar er waren ook enkele onbekende dieren, of op zijn minst dieren waarvan ik de naam niet meteen kon noemen… en soms is dat al ‘nieuw’ genoeg. Denk aan het bladschaap, dat verrassend genoeg geen schaap is maar toch onweerstaanbaar schattig is. De zombieslak, hoewel niet bepaald schattig, was toch een geweldige toevoeging. En laten we het even hebben over de Mexicaanse wormhagedis – wat is dat voor wezen?

Grappig én informatief

Het is bij dit soort boeken altijd lastig om een balans te vinden tussen Info en Entertainment. Hoe grappig wil je het maken… en hoe voorkom je daarmee dat je nuttige informatie moet overslaan? Bunting weet beide perfect te combineren. Zo zijn de afbeeldingen allemaal getekend, met een aantal bizarre details en uitspraken, alsof de dieren even sarcastische opmerkingen maken over de wereld om hen heen (en om zichzelf). Ook de originele Latijnse naam (die op zichzelf natuurlijk nuttig maar oersaai is) is op iedere pagina doorgekrast om er een grappige Latijns-klinkende naam onder te schrijven. In de tekst zitten ook heel wat woordgrappen (a la ‘dadjokes’) verstopt, maar bij het lezen had ik het gevoel dat er een aantal verloren zijn gegaan in de vertaling.


Ga direct naar De meest krankzinnige dieren ter wereld op BOL.com.

Recensie over De meest krankzinnige dieren ter wereld

CooleSuggesties topper

De humor in dit boek is echt briljant. Een tikje melig, maar wel op een scherpe en slimme manier verteld… en daardoor niet platvloers of goedkoop. De illustraties in het boek zijn gewoonweg fantastisch. Ze laten de dieren in hun meest eenvoudige vorm zien, maar wel duidelijk en herkenbaar. Bovendien zorgt dit voor een eenheid in stijl en vormgeving. Het thema van het boek is goed doorgevoerd en versterkt de algehele dwaasheid en hilariteit van de dieren.

Score: 9


Informatie

Titel: De meest krankzinnige dieren ter wereld
Auteur:
Illustrator: Philip Bunting en Sarah Chapman-Suire
Uitgever: Pelckmans
Aantal pagina’s: 80
Type boek: Hardcover
Leeftijd: vanaf 8 jaar
ISBN: 9789463377416
Prijs: 19.50 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.