Film recensie: Mees Kees in de wolken


mees kees in de wolken

Mees Kees, een creatie van Mirjam Oldenhave, gaat al heel wat jaren mee. De boeken stammen uit de tijd dat stagiaires nog voor de klas mochten staan, zonder dat er een leerkracht in het lokaal aanwezig is. Dat schiep bijzonder veel mogelijkheden voor scholen, maar ook voor het schrijven van fantasierijke verhalen. De afgelopen jaren zijn een aantal verhalen over mees Kees verfilmd, met Mees Kees in de wolken als laatste productie.

Feest

Mees Kees in de wolken draait helemaal om feest. Zo is Mees Kees jarig en viert ook de school feest: De Korenbloem bestaat namelijk vijftig jaar! En dat moet natuurlijk allemaal gevierd worden. Helaas gaat niet alles helemaal volgens plan, wat de nodige grappige situaties oplevert. De feesten lopen als een rode draad door elkaar heen. De verhaallijn van de verjaardag van Mees Kees is overigens vrij eenvoudig. Hij krijgt een bijzonder cadeau van zijn vriendin, Marie Louise. Een ballonvaart! Jammer genoeg heeft hij ontzettende hoogtevrees! De verlegen en bescheiden Kees durft het echter niet te bekennen aan zijn vriendin en ontloopt haar zoveel mogelijk. Hoe lang zal hij dat kunnen volhouden?

Jubileum

Een groter aandeel in de film is voorbehouden aan het jubileum van de basisschool. Mevrouw Dreus, de directrice, is namelijk heel wat van plan. Ze organiseert een groots gala, waar alle kinderen en leerkrachten in pak en galajurk moeten verschijnen. Ook is ze bezig met een geheim project, waarbij ze een flinke stapel balken en hout naar een klaslokaal laat brengen en het vervolgens hermetisch afsluit… wat zou ze aan het maken zijn? Het wekt in ieder geval de nieuwsgierigheid van de kinderen!

Vaste namen, nieuwe gezichten

In deze film kom je heel wat bekende namen tegen, zoals Tobias en zijn moeder (wiens situatie in de eerste film ruim aan bod is gekomen), alsook de rest van de klas van mees Kees. Toch zijn er sinds die eerste film heel wat nieuwe gezichten in de film gekomen, zoals je zult begrijpen. De acteurs worden immers alleen maar ouder en passen op een gegeven moment niet meer in hun rol! Enkel de gymleraar en mevrouw Dreus (beide geweldige rollen overigens!) zijn onveranderd gebleven.

Ga direct naar Mees Kees in de wolken op BOL.com.


Recensie over Mees Kees in de wolken

Kinderen van de basisschoolleeftijd, met name van 8 tot 10 jaar, zullen smullen van deze film. Het is een fantasierijk avontuur vol herkenbare elementen. De nieuwe brandweerwagen van de moeder van Kees, het uitvragen van een meisje, roddels, mysterieuze activiteiten op school en iets niet durven toegeven… we kennen het allemaal. De kinderrollen zijn niet allemaal goed ingevuld en voor sommige grappen is het echt prettig als je de boeken of de eerdere films al kent.

Score: 7


Informatie

Titel: Mees Kees in de Wolken
Uitgever: WW Entertainment
Tijdsduur: 72 minuten
Genre: komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 6 jaar of ouder

Films koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.