logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Tips om meer water te drinken

Elk jaar na de jaarwisseling is het weer een populair gespreksonderwerp: wat is jouw goede voornemen? ‘Fitter worden’ is voor velen al jaren een veelgeroepen doelstelling, maar vaak weten we al op het moment dat we dit voornemen uitspreken, ‘dit ga ik nooit volhouden’. En nee, die flitsende hardloopschoenen zullen er niet voor zorgen dat je ineens een marathon kan rennen en die vitamineshakes zullen je niet meteen een gezondere levensstijl geven. Kijk ook eens naar de basis, want daar valt vaak de meeste winst te behalen. Kies dit jaar bijvoorbeeld ‘gewoon’ voor het drinken van meer water. En wie zegt dat dit slechts een kleine aanpassing is? Maar hoe maak je van meer water drinken je nieuwe gewoonte? De meeste voornemens houden we maar tot de tweede vrijdag in januari, ook wel Sjaak Afhaak-dag, vol. Air up geeft je een aantal tips om te zorgen dat jij wel het hele jaar goed gehydrateerd doorkomt.

Voorkom Sjaak Afhaak-dag

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat het drinken van water gezond is, maar over het algemeen drinken we er toch te weinig van. Het is een goede reden om het drinken van meer water dit jaar tot jouw goede voornemen te bestempelen. Wist je dat we gemiddeld 66 dagen nodig hebben om een nieuwe gewoonte te ontwikkelen?

Hier zijn wat tactieken om te zorgen dat jij het tot na die 66 dagen haalt:

  • Koppel het aan een bestaande gewoonte: Een van de gemakkelijkste manieren om een nieuwe gewoonte te introduceren is om het te koppelen aan een gewoonte die al in je dagelijkse routine zit. Een goed voorbeeld is het drinken van een glas water voor je eerste kop koffie.
  • Begin klein: Zelfs als we gemotiveerd zijn om onmiddellijk een nieuwe gewoonte te creëren, zeggen experts dat klein beginnen beter werkt dan een ‘abrupte’ activiteit aan je routine toevoegen. Overweeg bijvoorbeeld om ’s avonds alvast een fles water in je tas te stoppen.
  • Herhaal elke dag: Herhaling, herhaling, herhaling. Het geldt voor zoveel dingen, dus ook het ontwikkelen van een nieuw automatisme. Geef het wat tijd, maar naar mate we een handeling herhalen wordt het sneller een gewoonte.
  • Maak het gemakkelijk: Experts zeggen dat mensen goede voornemens makkelijker volhouden op het moment dat er zo min mogelijk obstakels zijn. Voorbeelden zijn een glas water op je nachtkastje neerzetten of meteen je waterfles bijvullen als die leeg is.
  • Beloon jezelf: Sjaak Afhaak-dag ingekopt? Treat yourself! Jezelf belonen is namelijk de perfecte manier om het leuk te houden. Trakteer jezelf op een nieuwe waterfles of iets anders wat nog op je verlanglijstje stond.

Met deze tips zorg jij er straks elke dag voor – zonder dat je het doorhebt – dat je werkt aan een gezonder lijf en leven. Maar onthoud: als je dorst hebt, ben je al te laat met drinken! Water drinken wordt nog makkelijker gemaakt door Air-up. Lees onze review over de Air-up waterflessen: water met een smaakje. En als je al een Air-up waterfles hebt; we hebben ook enkele extra smaken van de Air-up Pods gereviewd.

Ga direct naar de Air-up waterlfes op BOL.com.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.