logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Meer smaak en minder zoet: Mona maakt het mogelijk

mona film

Op 1 januari presenteert toetjesmaker Mona een geheel verbeterd pudding-assortiment dat met hulp van meer dan 2.500 consumenten tot stand is gekomen. De puddingen bevatten meer echte ingrediënten als stukjes fruit, amandel en chocolade, waardoor ze nog lekkerder zijn en bovendien minder suiker bevatten. Om dit te vieren lanceert Mona de social inhaker Een Mona Nieuwjaar. Een online feel good video die samen met en voor consumenten is gemaakt om Nederland ‘een beter, echter, gezelliger nieuwjaar!’ te wensen.

Mona puddingen zijn al decennia een begrip in Nederland met veel trouwe fans. Het brengt gezinnen, families en vrienden samen om dit echte verwentoetje te delen. Mona is voorloper op toetjesgebied en betrekt al sinds 1970 consumenten bij de ontwikkeling van smaken. Ook voor deze vernieuwde recepturen heeft Mona de hulp van consumenten ingeroepen. Meer dan 2.500 consumenten proefden mee om de toetjes nog lekkerder te maken. Het traject begon twee jaar geleden. Toen werden aan de Bitterkoekjespudding bijvoorbeeld echte amandelen toegevoegd. Daarna volgden de andere varianten uit het pudding-assortiment. Met de Frambozenpudding die frisser van smaak is en de Dame Blanche pudding waarbij de saus gemaakt is van echte chocolade, is de verbetering van het volledige assortiment nu afgrond. De toevoeging van meer echte ingrediënten leidt tot een rijkere smaak. Bovendien zijn de puddingen minder zoet doordat deze minder suiker bevatten: een reductie van wel 53 miljoen suikerklontjes per jaar. Ook in 2017 blijft Mona innoveren om het allerlekkerste en -beste te blijven bieden.

Social inhaker ‘Een Mona Nieuwjaar’

Om het verbeterde assortiment te vieren wenst Mona heel Nederland een beter, echter, gezelliger nieuwjaar in de online feel good video ‘Een Mona Nieuwjaar’. Net als bij het verbeteren van de recepturen, heeft ook hierbij de Mona consument een stem. Mona riep haar fans in heel Nederland via social media op om een filmpje te maken van hoe zij een Mona pudding delen. De leukste, grappigste of gezelligste inzendingen hebben een plekje in de video gekregen. VERTOV digital storytelling tekende voor concept, creatie en strategie van de campagne die online verspreid wordt.

Credits

‘Een Mona Nieuwjaar’ – Friesland Campina: verbeterde receptuur Mona puddingen
Concept en productie: VERTOV digital storytelling
Regie: Martijn Winkler
Scenario: Erris van Ginkel
Productie: Anne Koopmanschap
Camera: Martijn Cousijn
Montage: Manuel Rombley
Art director: Thomas Wiegerink
Graphics: Jitte Hoekstra
Klant: Friesland Campina, Renée Kiesouw, Emilie Heesters

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.