logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Meer power in je muziek met de Teufel Bamster Pro


recensie-teufel-bamster-pro-3

Een tijd terug mochten we de Teufel Bamster recenseren: een sierlijke bluetooth speaker met een geweldig geluid. Maar net niet briljant. Dat kan ook bijna niet, in zo’n kleine behuizing. Of wel? De Teufel Bamster Pro zal er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen! Ze hebben alle technieken uit de kast getrokken om de dynamiek van een handzame bluetooth speaker te upgraden. 

recensie-teufel-bamster-pro-1

Strakke behuizing

De Teufel Bamster Pro valt meteen op tussen zijn concurrenten door eenzelfde strakke rvs behuizing. Stoer, degelijk, volwassen. Dat zijn wel de kenmerken van deze speaker. Daarnaast valt het besturingselement op, boven op de speaker. In plaats van tiptoetsen en zo-goed-als-onzichtbare knoppen zijn er nu een grote draaiknop aanwezig met rode ledlampen die aangeven welke instelling je gebruikt. Die bediening is natuurlijk niet moeilijk te doorgronden. De ge-eikte term ‘intuïtief’ komt meteen bovendrijven, maar hey – hoe moeilijk is het om een speaker te bedienen? Prettig is het trouwens wel, die wat grotere knoppen. Zeker op zo’n relatief kleine speaker is het bovendien een echte eyecatcher. Dankzij de stevige RVS behuizing heb je ook minder last van trillingen, die de muziekkwaliteit niet ten goede komen.

Geluid

Zoals ik in de inleiding al zei is er vooral aandacht geschonken aan de geluidskwaliteit. Doordat er verschillende elementen naar de bovenkant zijn komen drijven (de toetsen) en de speaker wat groter is dan je zou verwachten, is er meer ruimte voor de speakers en de klankkast. Combineer dat met kennis van zaken en het zal je niet verbazen dat die geluidskwaliteit helemaal naar voren komt. Dankzij Teufels Dynamore techniek levert de speaker een wonderlijk goed stereo-effect op. De linker- en rechterspeaker spreiden het geluid dusdanig goed dat je een echt stereo-effect hoort. Die functie kun je overigens uitschakelen als je er niets aan vind.

recensie-teufel-bamster-pro-2

Energie

Wat wel opvallend is (en ergens ook wel jammer) is dat de speaker niet op te laden is via een USB-kabel. Neen, daarvoor moet je hem op zijn eigen oplaadstation plaatsen. Op zich geen probleem, maar als je langere tijd op pad gaat moet je of een andere speaker meenemen of je moet de forse oplaad-standaard meetorsen. Het gewicht van de muziek leunt op je schouders! Voor de communicatie met je apparatuur kun je bluetooth 4.0 gebruiken met aptX. Een stabiele verbinding die bovendien energiezuinig is. Met een volle accu speel je ongeveer tien uur muziek af. Dat is goed nieuws, nietwaar? De verbinding is ook zo tot stand gebracht – de Teufel Bamster Pro beschikt over NFC. Je hoeft je smartphone maar tegen de speaker aan te houden en de verbinding wordt gemaakt. Als je muziek streamt vanaf je smartphone zul je de ingebouwde microfoon ook zeker waarderen – zodra je gebeld wordt zal je muziek automatisch stoppen, na je gesprek zal deze weer aanvangen. Jammer is wel dat iedereen in de kamer kan meegenieten van je telefoongesprek! Wil je nog energiezuiniger doen? Dan koppel je jouw muziekbron (wat dat ook moge zijn) via de meegeleverde 3,5mm jack kabel aan de speaker. zo kun je ook muziek spelen vanaf bijvoorbeeld je computer, laptop of zelfs je lp-speler.

Prijs, verkrijgbaarheid en levering

De BAMSTER PRO wordt geleverd met een bijpassende lader en is verkrijgbaar in het zilver of zwart. Voor 229,99 euro te koop op de website www.teufelaudio.nl en in de brandstore in de Amsterdamse Van Baerlestraat.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.