logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Meer lezen? Dan is dit initiatief absoluut iets voor jou

Uit onderzoek van Oeso blijkt dat een groot deel van de Nederlanders vandaag de dag niet meer zo snel een boek pakt om lekker te gaan lezen. Het zijn vooral jongeren die weinig van lezen houden. Dat is jammer, want lezen is ontzettend goed voor je sociale en intelligente ontwikkeling.

Het is dus tijd om lezen meer te stimuleren; misschien bij jezelf of bij je kinderen. Hoe je dat doet? Simpel: door een soort ‘leesabonnement’ af te sluiten. In dit artikel vertel ik je graag meer over dit initiatief waardoor wij thuis in ieder geval meer zijn gaan lezen.

Laat je ieder kwartaal verrassen door een nieuw boek

Waar de één meer gaat lezen door een abonnement op de bibliotheek is het voor de andere prettiger om een boek te kopen en te houden, zodat je meer tijd krijgt om een boek uit te lezen. Maar: merk je dat je niet zo snel een boekenwinkel binnenloopt of dat je online niet zo gauw een boek bestelt, puur omdat je dat vergeet? Dan is Dewey Light iets voor jou. Dewey Light is een initiatief van het slimme merk Dewey. Misschien heb je daar al eens van gehoord. 

Het betreft een soort leesabonnement waarbij je voor een vast bedrag per maand vier keer per jaar een gepersonaliseerde boekenkeuze in je brievenbus ontvangt. Hierbij gaat het om boeken die écht bij je passen, omdat Dewey op basis van jouw opgegeven wensen en voorkeuren altijd alleen boeken uitzoekt die een match zijn. Je hoeft niet naar de (web)winkel om zelf een boek te kiezen én je hoeft geen onderzoek te doen naar welk boek je misschien mooi vindt. Dat doet Dewey voor je. Kijk hier voor een eigen persoonlijke verrassing van deze slimme ontwikkeling.

Lezen én leven leuker maken met slimme tools als Dewey

Zo’n initiatief als Dewey is iets dat helemaal bij deze tijd past. De tool maakt namelijk gebruik van artificial intelligence om erachter te komen welke boeken er bij jouw smaak passen. Op basis daarvan krijg je aanbevelingen of in het geval van het abonnement Dewey Light passende boeken thuis gestuurd zonder dat daar de kennis of ervaring van een mens bij nodig is. Het grootste doel hiervan is om het leven leuker en gemakkelijker te maken én om lezen te stimuleren.

Wat daarbij mooi meegenomen is, is dat je in aanraking komt met boeken en auteurs die je misschien nog helemaal niet kende of die wat minder bekend zijn. Dat is leuk voor jou, maar ook voor de schrijvers die nog niet zo bekend zijn. Dewey heeft speciaal daarvoor een podcast opgezet waarbij ze een toplijst van bekende en populaire auteurs en boeken met behulp van algoritme omzetten tot een lijst met minder bekende boeken en schrijvers. Ben je dus al wel een fervent lezer dan is een abonnement via Dewey Light of de podcast óók een aanrader omdat je zo totaal nieuw werk leert kennen. Wie weet is het wat voor jou!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.