logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Meer informatie over Geronimo Stilton illustrator Larry Keys


goud in gevaar Geronimo Stilton 46

Larry Keys is illustrator van de Geronimo Stilton boeken. Hij heeft onder andere meegewerkt aan: Welkom op Kasteel Vrekkestein, Gi-ga-geitenkaas, ik heb gewonnen! De Mysterieuze Mummie, Vlinders in je buik, Het is kerstmis, Geronimo en Fantasia.

Larry Keys werd geboren in Ratterdam, als vijfde in een nest van tien muizen. Larry wilde eigenlijk een beroemd kaaskenner worden, maar omdat hij altijd en eeuwig zat te krabbelen in een schetsboek, is hij uiteindelijk illustrator geworden. Hij studeerde aan de academie voor Knaagkunst in Rokford, studierichting tekenen.

Larry begon met het maken van omslagen voor boeken voor grote knagers. Maar al snel ging hij voor jongeren tekenen, vooral strips (over katten!). Daar kon hij zijn fantasie meer in kwijt. Hij was dolgelukkig toen Geronimo hem vroeg om zijn boeken te illustreren en hij hoopt dat hij dat nog heel lang kan doen.

Daarnaast maakt hij ook ‘vrij werk’, nog steeds strips maar ook schilderijen, die regelmatig tijdens exposities te zien zijn. Hij woont op het platteland in een groot huis, met zijn vrouw. Als hij niet aan het tekenen is, vindt hij het ook leuk om te lezen (spannende boeken!) of om te drummen (voordeel van het platteland: geen klagende buren!)

Wie is Larry Keys

Even serieus: Zoals ook de schrijver van Geronimo Stilton in mysteries gehuld is, zo is ook Larry Keys een soort schuilnaam (ze noemen dat een pseudoniem in de schrijverswereld) voor een aantal verschillende tekenaars. Larry Keys bestaat dus niet echt, maar geeft gewoon aan welke uitgeverij heeft gewerkt aan de illustraties. Op het internet vind je wel wat gegevens over Larry Keys, maar die informatie is incorrect. De geboortedatum die je bijvoorbeeld vind hoort bij de American Footballspeler Larry Keys – en geloof me, die tekende niet zo mooi als de illustratoren van Geronimo Stilton!


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.