Goede voornemens: meer groenten op het bord in 2020

Mexicaanse bowl

Meer groenten en peulvruchten op het menu: het staat bij velen op het wensenlijstje voor het nieuwe jaar. Groenten en bonen zijn immers de hofleveranciers van gezonde voedingsstoffen en zijn lief voor onze planeet. Over het feit dat we meer groenten moeten eten zijn de experts het dan ook meer dan eens. Maar over ‘hoe’ dat moet, is nog weinig overtuigend bewijs. Nederland bungelt met gemiddeld 134 gram groenten per dag onderaan de Europese lijstjes. HAK laat zien dat een gezonde start van 2020 niet ingewikkeld hoeft te zijn! Met een gloednieuwe inspiratiecampagne samen met de oer-Hollandse chef-kok Herman den Blijker én de uitgebreide lijn stazakken boordevol groenten en peulvruchten, maakt HAK het eten van meer groenten en bonen lekker makkelijk.

Het nieuwe eten

Het weekmenu van de Nederlander is flink veranderd de afgelopen jaren. Hoewel een AVG’tje (Aardappels, Vlees, Groenten) nog in 80% van het Hollandse weekmenu te vinden is, zijn Pasta (nr 2, 62%) en Salade (nr 3, 60%) bezig met een opmars.

Mexicaanse wrap pizzas

Opvallend is ook de groei van de Mexicaanse maaltijd/Wrap in ons wekelijkse eetpatroon; vooral bij jonge gezinnen is dit populair. Maar liefst 57% van hen eet elke twee weken Mexicaans – Mexicaans is hiermee de snelst groeiende maaltijd in de supermarkt (bron: IRI).

HAK wil op een lekkere, gezonde en kleurrijke manier aansluiten bij het Nieuwe Eten en groente-oplossingen bieden die heel gemakkelijk kunnen worden toegevoegd aan de maaltijd die toch al op het weekmenu stond.

Een goede za(a)k

De stazakken van HAK zijn om meerdere redenen een goede za(a)k! Wist je bijvoorbeeld dat je met één bonenschotel in stazak maar liefst ruim 400 gram groenten en peulvruchten toevoegt aan je maaltijd? Ze bestaan uit enkel pure ingrediënten en zijn op smaak gebracht met heerlijke kruiden, specerijen en slechts een snufje zout. Omdat de groenten en bonen door middel van hitte in de zak houdbaar zijn gemaakt, zijn conserveermiddelen niet nodig. Er worden bovendien geen suiker of aroma’s toegevoegd. Ook goed nieuws: alle stazakken (m.u.v. de 1- persoonsverpakking Linzen Curryschotel) zijn vegan. Zo worden ook alle veganisten blij met HAK erbij.

Receptinspiratie

Om iedereen lekker en gezond op weg te helpen, voegt HAK op haar verpakkingen handige recepttips toe. Uiteraard staat ook de website boordevol groente-inspiratie voor een snelle en gezonde maaltijd om van te watertanden! Bekijk hier enkele recepten van HAK.

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Reacties

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.