logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Meedogenloos, Joop van Riessen

meedogenloos

Joop van Riessen heeft een lange carrière achter de rug bij de Amsterdamse politie. Deze kennis en ervaring neemt hij mee in zijn spannende thrillers. Meedogenloos is de dertiende met Anne Kramer in de hoofdrol, waarbij de misdaden steeds bruter en wreder lijken te worden. Het verhaal is overigens deels op waargebeurde feiten gebaseerd, hoewel deze flink door elkaar zijn gehaald.

Amsterdams

Net als Baantjer in zijn avonturen van De Cock maakt Van Riessen dankbaar gebruik van het herkenbare Amsterdamse landschap en zijn uitgebreide kennis in het stratenplan en de verschillende omgevingen. Daarin schuilt echter ook een gevaar. Waar de avonturen van De Cock profiteren van het oubollige, weemoedige sfeertje dat wordt geschetst door te memoreren aan langvervlogen tijden, schurkt de toonzetting van Van Riessens soms tegen het kneuterige, bijna gemakzuchtige aan. De geloofwaardigheid blijft echter overeind, zeker dankzij de vermenging van de criminele circuits die verweven lijken te zijn in onze hoofdstad.

Gewelddadig

Meedogenloos doet zijn naam eer aan door verschillende felle actiemomenten in te bouwen in het boek, waar je even voor gaat verzitten in je stoel. De brute moord tijdens de kerkdienst in de gevangenis, de beschieting van de rechter op straat… het zijn momenten waarin Van Riessen laat zien dat hij weet hoe een situatie neergezet moet worden en hoe je hem tot in de puntjes beschrijft. Ook de veranderende maatschappij krijgt een prominente plek in dit boek, waarbij je vanuit de ordehandhavers de boodschap meekrijgt dat er steeds minder respect is en dat bijvoorbeeld rechters en advocaten regelmatig bedreigd worden en soms zelfs moeten vrezen voor hun leven.


Ga direct naar Meedogenloos op BOL.com.

Recensie over Meedogenloos

Meedogenloos is een harde thriller waarin verschillende actuele rechtzaken en criminelen worden verbasterd en verweven tot een spannend verhaal. Het draait voornamelijk om een rechtzaak rondom een nietsontziende topcrimineel, bedreigde rechters en een verdwenen 18-jarig meisje tijdens een schoolreis in Rome. Wat die allemaal met elkaar te maken hebbe? Dat is aan Anne Kramer om uit te zoeken… en om ervoor te zorgen dat het recht mag zegevieren. De verhaallijnen kruisen elkaar regelmatig, worden niet allemaal ingelost en heeft daardoor soms wat losse eindjes. De actiemomenten maken veel goed in het boek, hoewel er soms wat vreemde wendingen worden gemaakt. Het boek is prettig leesbaar, herkenbaar en bij vlagen super spannend.

Score: 7


Informatie

Titel: Meedogenloos
Auteur:
Uitgever: De Kring
Aantal pagina’s: 288
Type boek: Paperback
ISBN: 9789462972056
Prijs: 18.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.