logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Medisch onderzoek zonder verwijzing


Mankeer jij voor jouw gevoel niets, maar zou je toch graag preventief wat onderzoeken willen laten uitvoeren? Dat is mogelijk! Het is namelijk achterhaald dat je perse een doktersverwijzing nodig hebt voor een medisch onderzoek. Je kunt tegenwoordig ook zonder verwijzing medische onderzoeken laten verrichten. Je hoeft nergens last van te hebben. Je kunt gewoon ter preventie zonder verwijzing van een dokter medische onderzoeken laten uitvoeren.

Jouw gezondheid laten checken

Veel mensen gaan pas naar een dokter toe als ze ergens last van hebben. Dit is op zich logisch want zo is de reguliere gezondheidszorg ingericht. Men zet kennis en middelen in om mensen te genezen. Maar waarom zou je niet eerder in actie komen? Je kunt eventuele aandoeningen toch beter voorkomen? Uiteraard is niet iedere lichamelijke aandoening te voorkomen. Maar middels preventief medisch onderzoek kunnen eventuele risicofactoren wel worden opgespoord. En een vroegtijdige constatering van deze risicofactoren kan bijdragen aan een beter verloop van jouw gezondheid. Wacht niet af totdat je klachten krijgt. Je gezondheid is kostbaar en verdient de allerbeste (preventieve) zorg. Laat je gezondheid daarom af en toe preventief checken.

MRI scan van je hoofd

Het voorkomen van lichamelijke ongemakken is beter dan het genezen van lichamelijke ongemakken. Het laten uitvoeren van medische onderzoeken ter preventie zonder verwijzing is dan ook een uitkomst. Maar wat houden die medische onderzoeken precies in? Welke onderzoeksmethoden zijn er mogelijk? Het aanbod onderzoeksmethoden waaruit je kunt kiezen is uitgebreid. Je kunt losse onderzoeken laten uitvoeren, maar het is ook mogelijk om complete bodyscans te doen. Een veel gekozen onderzoeksmethode betreft een MRI scan. Dit is een radiologisch onderzoek dat veel inzicht kan geven in jouw gezondheid. Van een hersenscan tot een MRI scan van je pols. Dit radiologische onderzoek is breed inzetbaar omdat het functioneel blijkt bij het onderzoeken van diverse lichaamsdelen.

Overige mogelijke onderzoeksmethoden

Radiologisch onderzoek is doorgaans effectief en wordt daarom breed ingezet. Maar er zijn meer effectieve onderzoeksmethoden mogelijk. Neem bijvoorbeeld bloedonderzoek. Dit is een onderzoeksmethode die heel veel inzicht kan geven in jouw algehele gezondheid. In het bloed van een mens is heel veel zichtbaar. Van ontstekingswaarden tot hormonen en vitaminen. Al deze verschillende waarden kunnen veel vertellen over jouw gezondheid. Een bloedonderzoek is dus een slimme keuze als je een compleet beeld van je gezondheid wilt hebben. Naast een bloedonderzoek en de diverse MRI scans zijn er nog meer onderzoeksmethoden voor handen. Je moet hierbij denken aan een dermatologisch onderzoek en een uitgebreid cardiologisch onderzoek. Dankzij het grote aantal onderzoeksmethoden kun je dus echt een goed beeld van jouw

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.