logo-liggend-wit-donkerblauw

Mechelen met kinderen – dag 3 van 3


Citytrips met kinderen? Ja hoor, geen enkel probleem! Wij doen het al sinds onze kinderen een beetje konden lopen. Pas je tempo aan, kies je stad met beleid uit. Mechelen is voor een citytrip met kinderen echt briljant, zo blijkt. Een mooie stad met een lange geschiedenis, maar misschien wel een van de best kept secrets in België. Zonde, Mechelen verdient meer aandacht! Lees hier onze tips voor Mechelen. Meer tips vind je in ons verslag van dag 1 in Mechelen met kinderen en dag 2 van onze citytrip in Mechelen! Voor meer tips is VisitMechelen een geweldig punt voor tips en adviezen!

Weetje: De aanwezigheid van Margareta van Oostenrijk heeft veel welvaart gebracht naar Mechelen. Je kunt haar paleis nog steeds bewonderen, hoewel het nu in gebruik is als gerechtshof.

Hotel

Natuurlijk blijf je in een hotel als je op citytrip gaat. Je kunt ook kiezen voor een bed & breakfast, maar die luxe van wakker worden in een luxe kamer, onder de douche kruipen met een lekker geurtje en dan gewoon kunnen aanschuiven in een ontbijtbuffetzaal… tja, dan worden zowel ouders als kinderen toch op een heel bijzondere manier wakker. Ook dit keer genoten we van een uitgebreid ontbijt in Novotel Mechelen. Daar kun je ook echt de tijd voor nemen, het buffet is enkele uren open. Voordat je naar beneden gaat voor het ontbijt is er nog genoeg tijd om de koffers te pakken, dat scheelt dadelijk weer wat tijd. Na ons ontbijt en het poetsen van de tanden is het toch tijd om de tassen en koffers even in de bewaring te geven, zodat wij ongestoord kunnen genieten van de stad. We willen namelijk nog één ding doen voor we weer huiswaarts keren.

Sint Romboutstoren

De Sint Romboutstoren is van zondag tot vrijdag enkel ’s middags geopend. Op zaterdag kun je hem echter ook in de ochtend beklimmen. Met de tropische temperaturen van deze zomer leek ons dat wel een goed plan: de dikke muren van de toren houden natuurlijk wel de nodige warmte tegen, maar als je lichaam al verhit is, duurt het even voor je weer helemaal op krachten bent. En omdat je toch ruim 538 traptreden moet betreden om de 97,5 meter hoge toren te beklimmen… daar kun je maar beter fris aan beginnen! En dus beginnen wij de klim in de ochtend. Daarbij zijn vooral de eerste 160 treden een flinke uitdaging. Daarna kom je namelijk een aantal torenkamers tegen, waar je telkens even kunt uitrusten en informatie kunt lezen over de geschiedenis en ontwikkeling van de Sint Romboutstoren. Daar komen met name de klokken ruim aan bod: een terecht onderwerp waar Mechelen trots op is, daar hebben ze heel wat bekendheid mee vergaard. De toren heeft twee trappenhuizen: aan de ene kant ga je omhoog, aan de andere kant kun je de afdaling inzetten. Erg praktisch, zo loop je elkaar niet in de weg!

Weetje: Mechelen kent maar liefst 8 kerken, ieder met hun eigen karakteristieken. In twee daarvan prijkt zelfs een schilderij van de grootmeester Rubens!

Van boven op de Sint Romboutstoren heb je echt een fenomenaal uitzicht over de stad en diens omgeving. Op een heldere ochtend als deze kunnen we zelfs het Atomium in Brussel ontdekken en kijken we helemaal tot in Antwerpen! Dat is de tocht meer dan waard. Voor diegenen die niet zo wild zijn van hoogtes: vanuit het grootste deel van de toren zie je nauwelijks iets van buiten. De ramen zijn simpelweg te klein en te hoog. Pas bij de hogere verdiepingen, met de klokken, kun je de buitenwereld ontdekken. Wil je niet helemaal naar boven? Blijf dan veilig op de zesde verdieping staan, wachtend op de terugkeer van je reisgenoten!

Weetje: Rechts van de ingang van de Sint Romboutstoren vind je een koperen miniatuur, zodat blinden en slechtzienden de toren ook kunnen ervaren!

Spaanse taart met bier

Als afsluiting van onze ervaringen in Mechelen blijven we nog even op het marktplein, waar we even kort spelen op het zandstrand en een paar winkeltjes induiken. Een citytrip is echter een intensieve bezigheid voor jong en oud, je bent de hele dag bezig met het opdoen van nieuwe indrukken. Als afsluiting van ons heerlijke bezoek aan Mechelen duiken we het sfeervolle tapasrestaurant Sava in voor een item uit ons prikkelpakket: een stuk warm appelgebak, met Carolus Goud overgoten. Daarna was het tijd om terug te keren naar ons hotel, de koffers te pakken en met de trein te beginnen aan onze lange weg naar huis.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.