logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Winactie blu-ray Mean Girls

De tienerkomedie “Mean Girls” uit 2004, gebaseerd op het boek “Queen Bees and Wannabes” van Rosalind Wiseman en geschreven door Tina Fey, is een cultklassieker geworden onder millennials sinds de release. Hoewel ik destijds tot de doelgroep behoorde, was ik geen grote fan. De originele film leunt op one-liners en de cast, maar bevat ook humor gebaseerd op racistische stereotypen. Gelukkig geeft de nieuwste versie, geregisseerd door Samantha Jayne en Arturo Perez Jr. en gebaseerd op de Broadway-musical uit 2018, een frisse draai aan het verhaal.

Het verhaal van Mean Girls

Cady Heron, eerder thuis onderwezen in Kenia, begint haar eerste schooldag als junior op een openbare middelbare school. Ze wordt al snel bevriend met Janis en Damian, die haar de kliekjes laten zien zonder te vervallen in stereotypes. Als Regina George, de koningin bij uitstek, de Plastics binnentreedt, is Cady betoverd door haar machtige aanwezigheid. De Plastics, met onder andere Gretchen en Karen, worden prachtig vertolkt, hoewel de rol van Cady minder dynamisch is dan die van Regina en Gretchen.

Bekijk de trailer van Mean Girls

Plastic Fantastic

Het plot escaleert wanneer Regina Cady uitnodigt om lid te worden van de Plastics, niet wetende dat Cady en Janis een geschiedenis hebben. Cady’s verliefdheid op Regina’s ex-vriend voegt nog meer complexiteit toe aan het verhaal. De film remixt bekende plotwendingen en gebruikt sociale media en muziek om de emoties van de personages te uiten, hoewel de liedjes niet altijd even goed uit de verf komen.


Ga direct naar Mean Girls (2023) op BOL.com.

Recensie over Mean Girls (2023)

Hoewel de originele film Lindsay Lohan op haar hoogtepunt toonde, komt de rol van Cady in deze versie minder overtuigend over. Gelukkig wordt de film gedragen door een goede cast. Uiteindelijk is de boodschap van de film kristalhelder (en helaas actueel): het is een waarschuwing tegen wreedheid en een viering van authenticiteit.

Score: 8


Informatie

Titel: Mean Girls (2023)
Uitgever: Dutch Filmworks
Tijdsduur: minuten
Genre: Komedie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 12 jaar of ouderGrof taalgebruikExpliciete discriminatie

Films koop je online bij:

Winnen

Mean Girls is vanaf 26 april te koop in de winkel. Wij mogen de blu-ray van Mean Girls verloten. Vul dus snel ons winformulier in! Dat kan tot en met 15 mei.

Deze prijsvraag is afgelopen


Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.