logo-liggend-wit-donkerblauw

Food review: Verkade McVities Blissful

Er is een nieuwe snack in het koekjesschap: McVities Blissfuls! Knapperige koekjes met een zijdezachte, romige chocoladevulling. Je kunt ze in twee varianten krijgen: met hazelnoot en met karamel. Hoe ze smaken? Dat zochten we graag voor je uit!

Krokant koekje

Beide varianten zien er hetzelfde uit: een lichtgebakken, heel krokant koekje met een chocoladevulling en daar bovenop het stoere McVities logo. Het hoekje is hard en bros, zoals een sablé. Het is niet bepaald zoet of uitgesproken van smaak, daar zorgt uiteindelijk de vulling voor. Het koekje is ongeveer 5 centimeter in diameter, waardoor je een heel net koekje hebt voor bij de koffie of thee, maar het ook geen zonde is om er twee (of drie, vooruit) te nemen.

Romige vulling

Wat de McVities Blissful echt zalig maakt, is de zachte en romige vulling, waarin echte Belgische chocolade verwerkt is. Deze vulling is zacht, maar niet vloeibaar. Een heerlijk contrast met de krokante koekjes waarin de vulling zit! Beide smaken overigens vergelijkbaar zoet, maar hebben een smaaktoets van hazelnoot of karamel om zich een beetje onderscheidend te maken. De beide smaken zijn niet zo overheersend aanwezig. Een slimme zet, zo zijn ze voor iedereen toegankelijk, maar als je echt hazelnoot verwacht, valt het toch een tikje tegen. Een ander nadeel van de zachte vulling is dat het behoorlijk afgeeft op de hersluitbare stazak en op de andere koekjes. Echt mooi presenteren zit er niet in, maar ook een koekje pakken zonder een chocoladestreepje op je hand kan (vooral bij warm weer) een uitdaging zijn.


Recensie over McVities Blissfuls

De nieuwe McVities zijn heel erg lekker en vrij neutraal van smaak. Daardoor kun je er van blijven eten. Zo’n zak is zo leeg, als je niet uitkijkt. De hersluitbare zak is een fijne uitvinding. Het zorgt er ook voor dat de koekjes wat beter beschermd zijn dan wanneer ze in een gewone zak zaten, maar een doosje was, zeker gezien de zachte chocoladevulling, beter. De combinatie van krokant koekje en zachte chocoladevulling is briljant, het is heel fijn uitgewerkt. De smaken hazelnoot en karamel zijn proefbaar, maar niet overduidelijk aanwezig.

Score: 8


Informatie

McVities Blissfuls
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 2,99 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.