logo-liggend-wit-donkerblauw

Food review: Mayoneur vegan mayonaise


Hoewel ik mezelf niet veganistisch noem, vind ik het wel een goede ontwikkeling dat we toewerken naar een wereld waarin we minder afhankelijk zijn van dierlijke producten. We zijn zo verknocht aan onze rituelen en tradities, dat het blijkbaar veel moeite kost om verder te kijken en nieuwe mogelijkheden te onderzoeken. Gelukkig zijn er gemotiveerde mensen die zich daar hard voor maken en met te gekke oplossingen komen. Wat dacht je van de 100% plantaardige mayo’s van Mayoneur?

review mayoneur 1

Vegan mayo

Mayoneur maakt 100% plantaardige mayo’s op basis van groente en fruit. Ze zijn dus volledig plantaardig, er wordt geen ei in gebruikt. Daarnaast zijn ze vrij van lactose, gmo’s en is het een glutenvrije mayonaise. Het toffe is dat Mayoneur niet alleen standaard mayonaise biedt, maar ook aan de slag gaat met verschillende smaken en toevoegingen. En dat is een heel fijne aanpassing in het assortiment. Zo kun je kiezen voor een chique truffelmayonaise, maar ook een spicy katjang-variant (die ikzelf geweldig vond… maar niet door iedereen in huis werd gewaardeerd). De Truffelvariant had een minder lang leven in de koelkast 😉

Vegan in de supermarkt

Mayoneur is nieuw in het assortiment van Plus. Je kunt daar terecht voor de Wasabi Mayo, Truffel Mayo en de Spicy Katjang Mayo. De plantaardige mayo’s zijn ook al te vinden bij dertig grotere winkels van Albert Heijn en zestig grotere Jumbo’s, het is opgenomen door de flitsbezorgers Flink, Getir en Zapp, en ook Dekamarkt heeft inmiddels vier varianten opgenomen in het assortiment. Op de store-locator van de website van de Mayoneur vind je alle verkooppunten.

‘Ook onze samenwerking met Trees for All draagt bij aan die mvo-doelstellingen. Een deel van onze opbrengst gaat naar dit initiatief, waarmee je met het planten van bomen kunt bijdragen aan CO2-compensatie en een beter klimaat. Ook dat geeft extra raakvlakken met het beleid van Plus. Het logo van Trees for All staat op het label van onze verpakkingen.’

Kleur, smaak en structuur

Als je bepaalde ingrediënten gaat vervangen, is het onoverkomelijk dat bepaalde eigenschappen ook veranderen. Het is misschien daarom ook wel slim dat Mayoneur voor verschillende smaakvariaties heeft gezorgd, daarmee zetten ze unieke producten op de schappen. Qua kleur, smaak en structuur is het dus het makkelijkst om de oer-mayoneur te vergelijken met mayonaise. Het valt daarbij meteen op dat het een veel minder vet mondgevoel geeft, zonder in te boeten op het romige en zachte karakter. De kleur is veel lichter, bijna wit, met een zachtere structuur. Waar veel mayonaise wat losgeklopt moet worden en wat stug is, vormt de vegan mayo van Mayoneur een heel aangename substantie. Wat mij betreft is het een geweldige vervanging. Nu alleen nog in puber-proof jumboverpakking, graag!


Recensie over Mayoneur vegan mayo

CooleSuggesties topper

Veganistische mayo? Jazeker, het kan. En het is misschien nog wel lekkerder dan de normale mayo – en dat kun je lang niet van alle vegan alternatieven zeggen. Mayoneur is daarbij ook zo stoer om verschillende smaakvarianten op de markt te brengen, waarmee ze niet alleen een plantaardig alternatief aanbieden, maar ook echt met unieke smaken komen waar je gewoon verliefd op kunt worden. Durf jij het aan, die spicy katjang?

Score: 9


Informatie

Mayoneur vegan mayo
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 2.49 euro.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.