logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Maximale hypotheek berekenen


Als je van plan bent om een huis te gaan kopen moet je toch eerst weten wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen. Je kunt de maximale hypotheek eenvoudig zelf berekenen met de handige rekentool van hypotheek24.nl. De maximale hypotheek is het maximale bedrag dat je mag lenen voor een woning. Sinds 2018 mag slechts 100% van de waarde van de woning zijn belast met hypotheek. Dat betekent dat je nooit meer hypotheek kunt krijgen als die 100% waarde. Heb je een woning gevonden die je wilt gaan opknappen dan kan er een tweede ‘taxatie’ volgen om te beoordelen wat het huis waard zal zijn na de verbouwing. Dat bedrag kun je dan, in de meeste gevallen, als bouwhypotheek aanvragen. 

Op huizenjacht naar huizen die je zeker kunt betalen

Weet je wat je maximale hypotheek is en of je een bouwhypotheek kunt krijgen? Dan kun je doorklikken om te kijken of je de maximale hypotheek de komende jaren ook kunt betalen. Wanneer je weet wat jouw maximale hypotheekbedrag is, kun je op huizenjacht gaan. Je weet precies tot welk bedrag je een huis kunt zoeken. Misschien heb je zelf ook nog geld gespaard, of willen je ouders je helpen. Als dat zo is, bekijk dan vooraf die mogelijkheden goed. In zo’n geval kun je misschien beter op de website van hypotheek24.nl een eerste adviesgesprek aanvragen. Ook al heb je nog geen huis op het oog je komt wel meer te weten over je financiën en wat de mogelijkheden zijn. Zo ben je goed voorbereid als je daadwerkelijk een huis gaat kopen. Het eerste hypotheekgesprek is overigens altijd gratis en vrijblijvend.

Je hele hypotheek online regelen

Voor het berekenen van je maximale hypotheek hoef je niet naar het kantoor van Hypotheek24 te komen. Ook voor het adviesgesprek kom je niet naar kantoor. De medewerkers van Hypotheek24 regelen alles met je online. Je kunt dus direct beginnen met online je hypotheek te berekenen. Als je dat wilt, heb je morgen al een offerte in huis. Als er gegevens nodig zijn vragen de adviseur je deze bestanden te uploaden en dat kan zelfs met je smartphone! Hypotheek24 heeft een team van ervaren hypotheekadviseurs en hypotheek coaches. Deze zijn elke avond tot 21.00 uur bereikbaar. Alle aanvraagstukken worden beoordeeld en je wordt bijgestaan met de aankoop van je huis tot aan de notaris, of zelfs nog wat verder! Probeer het zelf en kies met je eigen online hypotheek coach of adviseur de hypotheek die het beste bij je past!

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.