Boek recensie: Max Modderman, klas op stelten, Matt Stanton

Max Modderman, klas op stelten, Matt Stanton

Max Modderman is de grappenmaker van de klas. Alleen is hij niet erg geliefd bij de meester. Meneer IJzinga is een strenge docent en hij geeft van alles dat niet goed is Max de schuld. Er ligt bijvoorbeeld een drol in het opslaghok. Max heeft dit niet gedaan, maar hij krijgt er wel de schuld van. Hij en meneer IJzinga moeten op gesprek komen bij de directrice van de school vanwege de drol. Het is een lang en heftig gesprek, maar de uitkomst is: IJzinga moet elke week met zijn klassenvertegenwoordiger een theetje komen drinken bij de directrice. Maar de klas van Max heeft geen klassenvertegenwoordiger! Dus er moeten verkiezingen gehouden worden. Dit is de ideale kans om de meester terug te pakken, dacht Max bij zichzelf.

Campagne

Max wil dolgraag klassenvertegenwoordiger worden om de meneer eens flink te grazen te nemen. Hij stelt zichzelf kandidaat en geeft zijn beste vriend Hugo de opdracht om poster te printen. Helaas heeft dat niet goed uitgepakt: Hugo heeft per ongeluk een gekke bek-foto d’r op gezet. Dat alles wordt hersteld en later maken Max en Hugo opnieuw een campagne maar dan met de goede foto. Op dat moment loopt het best goed met de klassenvertegenwoordigerswedstrijd.

Valsspelen

Er zijn 5 kandidaten: Max, zijn aartsvijand Bibi, de lange Richard, de snelle Layla en de knappe Kevin. Aan het eind zijn er nog maar 3 over. Dat komt omdat de meester vals speelt en zijn lievelingetje Layla wil laten winnen. De lactose- allergische Kevin heeft in een shake van meneer IJzinga toch lactose binnen gekregen en Richard kreeg een bal uit een ballenkanon tegen zijn hoofd omdat hij zo lang is. Gelukkig hebben Max, Hugo en Bibi samen alles door en vertellen het aan de directrice. En het eindresultaat? Bibi wint, maar Max is toch blij, want het was alleen maar om de meneer IJzinga te pesten en die is van school gestuurd vanwege sabotage. Oh ja, en Hugo heeft die drol gelegd.

Ga direct naar Max Modderman, klas op stelten op BOL.com.


Recensie over Max Modderman: Klas op stelten

CooleSuggesties topper

Een super leuk boek! ‘Max Modderman- Klas op stelten’ zit vol humor en grappen. Het is een soortgelijk boek als ‘Het leven van een loser’ en ‘Niek de Groot’. Ikzelf vind dit grappiger, want die andere series kun je iets meer voorspellen. Dit boek maakt soms een verrassende wending.

Score: 9


Informatie

Max Modderman, klas op stelten,
Illustrator: nvt
Uitgever: HarperCollins, 240 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789402703696 . Prijs: 15.50 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Tim

Tim is 15 jaar oud en zit in VWO 4. Hij houdt van sporten, tekenen en taal. Logisch dat lezen en schrijven ook daarbinnen past. Natuurlijk is Tim ook een gamer – maar niet de hele dag. Er moet immers ook genoeg tijd zijn om te eten en koffie te drinken! Het liefst zelfgemaakte, van vers gemalen bonen.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.