Boek recensie: Max Kruimel 3: Crimineel Cool, Rachel Renee Russell

De avonturen van Max Kruimel 3 Crimineel cool

Zoals je misschien al in de vorige delen van Max Kruimel (Max Kruimel Superheld Op Sokken en Max Kruimel Stank Voor Dank) heeft Max een redelijk avontuurlijk leven. Op dit moment zit hij vast met zijn crush (waarvan hij het hele boek door beweert dat het niet zo is) Evi in een vuilcontainer. Maar het is niet zomaar een vuilcontainer, het is de vuilcontainer van de school. Even terug: er waren een paar boeven in de school en Max vond het leuk om ze te dwarsbomen😊. Nu klinkt het makkelijk om even een paar boeven te dwarsbomen, maar dat was het niet. Eerst werd hij door Bruut (en als je niet weet wie dat is moet je snel ook nog even deel 1 en deel 2 gaan lezen, dan kom je er wel achter) in zijn kluisje opgesloten. Toen ontdekte hij dat daar toegang tot het ventilatierooster is. Even later had hij ook nog eens een geheime bunker ontdekt (het stookhok) en ten slotte had hij drie boeven “gevangengenomen” samen met Evi.

De politie

Maar niet aan elk verhaal komt een goed en vrolijk einde. Toen ze uit de vuilcontainer probeerden te komen zag Evi politie aankomen. Toen doken ze weer terug in de container en er kwam een politieagent hun kant op. Toen maakten ze een klein beetje geluid en dacht de politieagent dat hij iets had gehoord. Hij kwam naar het veel te goed beveiligde (nee maar even serieus, er is een grote omheining van steen en een grote ijzeren poort met een enorm hangslot erom. En dat terwijl ze niet eens de moeite nemen om het raam dicht te doen bij de gloednieuwe computers.) vuilnisplaats en er was ook nog eens een hond mee. De politieagent werd weggeroepen maar de hond bleef. Maar nou bleek het niet zomaar een hond te zijn: het was een hond waarmee Max vroeger had gespeeld en die Max heeft verzorgd.

PS: komt de stijl je bekend voor? Dat kan kloppen: Rachel Renee Russell, schrijfster van de Max Kruimel boeken, schrijft ook de reeks Dagboek van een muts!

Ga direct naar De avonturen van Max Kruimel 3 – Crimineel cool op BOL.com.


Recensie over Max Kruimel 3: Crimineel Cool

Mening: je merkt dat het de zelfde schrijver is als die van Dagboek van een Muts, het is allebei op van dat lijntjespapier en het is een beetje het zelfde geschreven. Dus: als je van “Dagboek van een Muts” houdt, dan vind je deze zeker ook heel leuk. Er zit ook nog een stuk bij waarin ze bijna ontdekt worden!! Spannend!

Score: 8


Informatie

De avonturen van Max Kruimel 3 – Crimineel cool,
Illustrator: Rachel Renée Russell
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, 272 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 10 jaar. ISBN: 9789026150555. Prijs: 15.99 euro.

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Bram

Bram is 14 jaar oud en gaat naar het vierde jaar van het Gymnasium. Hij is een echte grappenmaker, leest ontzettend graag (en veel) en speelt vooral graag spelletjes. Niet alleen games, maar ook bordspellen en kaartspellen. Daarnaast bakt hij graag: en daar genieten we allemaal van!LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.