logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

MateBook D 16: Een korte recensie


De Huawei Matebook D16 is een van de nieuwste vlaggenschiptoestellen van de Chinese techgigant Huawei. De matebook zit boordevol een AMD Radeon RX Vega 6 grafische oplossing en 16 GB DDR4 RAM op 3200 MHz. Het apparaat wordt geleverd met een 16,1-inch scherm en een elegante metalen behuizing.

Specificaties van Huawei Matebook D16

● Weergave:

De Huawei Matebook D16 is uitgerust met een 16,1-inch IPS-paneel. Het toestel biedt een resolutie van 1920×1080 pixels met een beeldverhouding van 16:9. De helderheid van het beeld is meer dan 300 cd/m² in alle gebieden.

Het matte scherm helpt ook bij buitenshuis werken; het ontbreekt echter aan de helderheid van het beeld in zeer heldere omgevingen of in direct zonlicht.

● De zaak & lichaam:

De Huawei Matebook D16 is verpakt in een donkergrijze metalen behuizing. Het toestel oogt donkerder en eleganter dan de andere toestellen. Het toestel lijkt van zeer hoge kwaliteit, maar trekt vingerafdrukken aan.

De bouwkwaliteit van het apparaat is erg hoog. De scharnieren zijn zeer goed uitgebalanceerd. Het apparaat kan eenvoudig met één hand worden geopend wanneer het op een tafel of een vlakke ondergrond wordt geplaatst.

● Connectiviteit:

De poortconfiguratie van Huawei in de Matebook D16 is relatief bescheiden. De Matebook D16 heeft vier USB 3.2 Gen 1-poorten. De poorten zijn gelijkelijk verdeeld over USB-A- en USB-C-poorten, terwijl de Thunderbolt-poort nog steeds niet beschikbaar is.

Het apparaat is verpakt met een paar geïnstalleerde USB TYPE-C-poorten. Een van die poorten wordt gebruikt als voeding terwijl de andere vrij blijft. De matebook kan de Type-C-poort gebruiken als een extra optie voor een externe monitor naast de HDMI 2.0-poort.

● Prestaties:

Het apparaat is uitgerust met een krachtige AMD Ryzen 4600H-processor. De fabrikant heeft het geconfigureerd met een korte termijn TDP van 57 watt en een lange termijn TDP van 35 watt.

De krachtige CPU toont ook zijn kracht op het gebied van systeemprestaties. Het apparaat scoort zeer hoog in het testveld en biedt de beste prestaties over alle benchmarks heen.

● Webcam:

De Huawei Matebook D16 heeft een geïntegreerde webcam met een resolutie van 720p en een benedengemiddelde beeldkwaliteit.

De webcam werkt goed genoeg voor videogesprekken. De Chinese techgigant Huawei heeft de webcam op het toetsenbord tussen de F6 & F7-toetsen geplaatst. Dit maakt het gemakkelijk om de camera volledig te sluiten wanneer deze niet in gebruik is. Met deze functie kunnen de schermranden dunner worden gemaakt.

Conclusie

De Huawei MateBook D16 biedt voldoende prestaties voor alledaagse taken in de test en kan ook een of twee minder veeleisende games draaien. Het toestel biedt ook enkele voordelen, zoals een tweede USB TYPE-C poort die ingenomen wordt door de stroomadapter.

De prestaties van het apparaat zijn boven alle andere concurrenten die op de markt beschikbaar zijn. Over het algemeen is het apparaat een goede laptop in de prijsklasse.

De matebook vertoont nauwelijks zwakke punten in de test, maar is in staat om met meerdere sterke punten goede punten te scoren. Dus waar wacht je op? Koop het nu.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.