logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Masterclass desserts, Danny Jansen


Desserts: voor sommigen is dat het hoogste doel. De reden om uberhaupt te beginnen aan je maaltijd. Toetjes! Nagerechten! Zoetigheid! Verrast worden door unieke smaakcombinaties! Het klapstuk van de maaltijd, waar mensen hun mond nog even voor laten openvallen van verbazing. Maar… wat zijn nu die geweldige manieren om een betoverend dessert op tafel te zetten? Danny Jansen, bekend van 24Kitchen, geeft je graag tekst en uitleg in Masterclass Desserts. En wij gaan er natuurlijk graag mee aan de slag – echte zoetekauwen als we zijn!

Klassiek en modern

Wanneer je met desserts aan de slag gaat, hebben mensen nog al snel een verwachtingspatroon. De klassiekertjes maken natuurlijk altijd indruk: Een goede tiramisu, creme brulee of haagse bluf heeft nog niemand weggejaagd. Maar wil je iets specialers of wat bijzonders op tafel zetten? Dan kun je kijken in de hoofdstukken Feestelijk, Fruitig, Oud-hollands, Chocolade en Karamel of IJs. Daar vind je juist die originele en bijzondere recepten, waar je overigens ook een aantal klassiekers tegenkomt. Denk daarbij aan rijstepap, een lopend chocoladetaartje of een creme caramel, maar ook hemelse modder, een roos van mango met sesamnougatine of een bitterkoekjessouffle. Het water loopt me al in de mond! Jammer alleen van het hoofdstuk ‘klassiek’, aangezien het gros van de andere recepten ook basisgerechten zijn. Wel in een modern jasje overigens, met snelle manieren om ze te bereiden.

Stap voor stap

Het fijne fan de reeks Masterclass-boeken is dat de tekst en uitleg meer dan goed zijn. Stap voor stap wordt je ook bij het maken van desserts door het hele proces geleid, waarbij iedere valkuil of geheime stap goed benadrukt wordt. Dat is ook in dit boek het geval. Het enige nadeel daarvan is wel dat de recepten soms meer dan twee pagina’s bestrijken, gescheiden door een sfeervolle foto van het eindresultaat.

Ga direct naar Masterclass desserts op BOL.com.


Recensie over Desserts

CooleSuggesties topper

Een boek waar het water je van in de mond loopt! In het boek Desserts vind je alle must-have recepten voor de klassieke en meestgebruikte desserts, waarbij Danny Jansen je de inns en outs laat zien van de bereidingswijzen en je stap voor stap begeleid door de relatief snelle recepten: er wordt dankbaar gebruik gemaakt van moderne recepten, in plaats van de klassieke varianten. Een geweldig boek en een must-have basisboek op het vlak van nagerechten.

Score: 9


Informatie

Desserts,
Illustrator: nvt
Uitgever: Carrera, 160 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 15 jaar. ISBN: 9789048842285 . Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.