logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Cocktails, Tess Posthumus


Als je naar een kroeg gaat, wordt er steevast bier of wijn geschonken. De trend is echter om wat meer uit te pakken met sterke drank, gemixt met sapjes, water of andere ingrediënten. Juist: cocktails! Na jarenlange stilte rondom deze manier van schenken is er weer ruim aandacht voor het mixen en opmaken van de lekkerste drankjes, die wat extras toevoegen aan de sterke smaken van wodka, whiskey of gin. Maar hoe leer je dat? Via een masterclass cocktails, bijvoorbeeld.

Leer het van de beste

Tess Posthumus zegt je misschien helemaal niets, toch is deze knappe dame bekend en berucht in de cocktailwereld. Ze staat al vijf jaar lang in de top-10 van ‘s werelds beste cocktailschenkers. Ze heeft haar eigen cocktailbar in Amsterdam, de Flying Dutchmen Cocktails. Van wie kun je dus beter een masterclass krijgen dan van haar? Zij laat je met liefde en plezier de wereld van mixen zien – en nog veel meer dan dat.

Uitgebreide uitleg

Geef iemand een vis en hij heeft een dag te eten. Leer iemand vissen en hij heeft zijn leven lang geen honger meer. Dat gaat ook op voor het maken van cocktails. Met eenvoudige recepten alleen kom je al een heel eind, maar als je begrijpt hoe alle ingredienten samenwerken en hoe de verschillende dranksoorten zich tot elkaar verhouden, kun je veel meer. Masterclass Cocktails begint dan ook met een uitgebreide uitleg over drank, water, soorten glazen en garnering, mixtechnieken en meer. Tess vertelt vol overgave over haar passie en weet die kennis ook goed over te brengen. IN woord en beeld krijg je een mooie basis, waarmee je flink kunt gaan oefenen.

Recepten

Natuurlijk moet je de basis kennen van de klassieke cocktails. In dit boek vind je ontzettend veel recepten voor bijvoorbeeld een White Russian, een Pina Colada of een Margarita, maar ook een aantal signature recepten van Tess zelf, zoals de Whattup Punk of de Angels Advocate. Zelfs de Vesper, de cocktail die Ian Flemming in zijn eerste James Bond-boek omschreef, mag niet ontbreken! De recepten zijn duidelijk omschreven, met een duidelijk overzicht van de ingrediënten, het type glas dat je moet gebruiken en hoe je de garnering kunt verzorgen. Zelfs de mixmethode staat erbij omschreven. De handelingen staan daarna stap voor stap op een rijtje.

Ga direct naar Masterclass – Cocktails op BOL.com.


Recensie over Masterclass Cocktails

CooleSuggesties topper

Wil je wat extra’s doen voor je gasten of gewoon zelf genieten van een lekker drankje? Dan moet je toch eens denken aan cocktails. Het boek Masterclass Cocktails geeft een uitgebreide basis waarmee je aan de slag kunt, met meer dan genoeg recepten om uit te proberen. Shake it!

Score: 9


Informatie

Masterclass – Cocktails,
Illustrator: nvt
Uitgever: Carrera, 160 pagina’s, hardcover.
Vanaf: 18 jaar. ISBN: 9789048852314 . Prijs: 16.99 euro.


Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.