logo-liggend-wit-donkerblauw

Boek recensie: Masterclass BBQ, Julius Jaspers

De zomerzon laat zijn gezicht steeds meer zien, en daarmee begint (voor de meeste mensen) ook weer het buitenleven. De barbecue wordt weer uit de schuur gehaald, kolen en briketten ingekocht… tijd voor een tuinfeest! Julius Jaspers helpt je hier graag een handje bij met het geven van een masterclass BBQ. Gewoon, bij je thuis.

Voor de beginner

De Masterclass-reeks boeken van Carrera Culinair zijn niet bedoeld voor de ervaren kok, ze richten zich echt op beginners. Maar: dat neemt niet weg dat het ook als ervaren BBQ-er niet zinvol is om die basis nog eens onder ogen te krijgen. Tijdens het lezen in Masterclass BBQ merk je dat Julius Jaspers leeft voor dit soort dingen, De passie voor het koken en grillen spat er van af. De teksten en instructies zijn op een bevlogen en prettige manier geschreven, maar ook vooral vanuit de ervaring. Naast een uitgebreide introductie bevat het boek 70 recepten, van vlees tot vis en gevogelte, maar ook voor sauzen, rubs en zelfs nagerechten!

Verschillende technieken

Masterclass BBQ is meer dan een boek voor de hamburgergrillers. Het is bedoeld voor mensen die meer uit hun buitenkeukentje willen halen dan dat ze nu doen. Meer technieken willen leren, meer variatie op tafel willen zetten. Het boek heeft daarvoor een heel fijne opbouw, met een duidelijke introductie. Daarin lees je over de verschillende technieken (en ook het verschil tussen barbecuën en grillen), tips voor de beste resultaten, welke ingrediënten niet mogen ontbreken en welke hulpmiddelen je een handje helpen. Zo leer je verschillende technieken, die je tijdens het bereiden van de recepten in de praktijk mag gaan brengen.


Ga direct naar Masterclass BBQ op BOL.com.

Recensie over Masterclass BBQ

CooleSuggesties topper

Als je goed wil leren barbecuën ku je struinen op het internet tot je een ons weegt, maar met een boek als dit ben je eigenlijk al klaar. De variatie in recepten en gerechten maakt dat je de barbecue van voor tot achter leert kennen. Niet dat je jezelf naderhand een expert kunt noemen, maar je weet wel wat er allemaal kan – en wat jij het leukst vind. Vanaf dat moment is het zaak om te duiken in de wondere wereld van de barbecue om je skills te perfectioneren. Maar de basis? Die leg je hier. De recepten zijn duidelijk stap voor stap uitgelegd, met apart de voorbereidingstijd en de bereidingstijd – en natuurlijk ook de temperatuur van de barbecue. Daarnaast lees je in de receptuur of je hem direct of indirect moet bereiden.

Score: 9


Informatie

Titel: Masterclass BBQ
Auteur:
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 160
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048865161
Prijs: 17.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.