logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Boek recensie: Masterclass Airfryer, Bas Robben


Wie heeft er niet eentje in huis: de airfryer! En waar gebruik je hem voor? Grote kans dat je hem gebruikt voor ovensnacks en friet… en misschien afbakbroodjes in het weekend. Dat is echt zonde, want de Airfryer kan zo veel meer dan dat! Natuurlijk is hij in het begin op de markt gezet om een gezond alternatief te bieden voor friet, maar dankzij de krachtige heteluchtstroom kun je er eigenlijk alles in bakken wat je maar wilt. Hoe? Dat leer je in de masterclass airfryer van Bas Robben!

Tekst en uitleg

Voor je met de recepten begint, is het verstandig de korte inleiding goed door te lezen. Daarin neemt Bas Robben je namelijk mee naar de mogelijkheden van je Airfryer en heb je al een idee wat je kunt verwachten. Hij geeft daarin geen tips over het perfecte model of accessoires, maar hij laat je wel zien waar hij in de recepten gebruik van maakt (en met een bakvorm en spiezen kan iedereen wel vooruit, denk ik zo!). De instructies van de recepten zijn helder en duidelijk, netjes omschreven en overzichtelijk vormgegeven. Een contrastrijke foto laat telkens zien waar je naar toe moet werken.

Recepten

Vanuit die basis neemt hij je mee in verschillende categorieën. Zo laat hij je zien hoe je voor doordeweekse recehten, lunchgerechten en groentes aan de slag kunt met het bakken, roosteren, garen en zelfs drogen van ingrediënten. Zo maak je bijvoorbeeld supersnelle wentelcakejes, hazelnoot-mueslirepen, pittige garnalen met chorizo, aardappelwedges met saffraan-aioli en chilizout en tarte tatin van zoete aardappen. Dankzij de variatie in recepten en technieken zul je snel de mogelijkheden van jouw airfryer ontdekken en zal hij misschien wel nooit meer van je aanrecht verdwijnen!


Ga direct naar Masterclass Airfryer op BOL.com.

Recensie over Masterclass Airfryer

Eigenlijk is dit een heel gevaarlijk boek – zeker als jij iemand bent die de Airfryer vooralsnog alleen gebruikt om friet en snacks in te bakken. Want ik weet zeker dat als je de mogelijkheden heenmaal hebt ontdekt van dit handige en krachtige apparaat, je er niet snel afstand meer van zult doen. De snelle oven is gemakkelijk, snel én gezond. Grote kans dus dat hij nooit meer van je aanrecht zal verdwijnen! Zeker niet als je hebt ontdekt dat je er volledige maaltijden in kunt bereiden. De recepten zijn gevarieerd en eenvoudig in de basis, hoewel je wel gamba’s, eend en zalm tegenkomt, wat in de meeste huishoudens niet met grote regelmaat op tafel komt.

Score: 8


Informatie

Titel: Masterclass Airfryer
Auteur:
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s: 156
Type boek: Hardcover
ISBN: 9789048864652
Prijs: 19.99 euro

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.