logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Mass Effect Legendary Edition


Mass Effect is een gamereeks van drie epische rpg-actiegames, die de hele wereld al jarenlang in hun ban hebben gehouden. In de Mass Effect Legendary Edition vind je deze drie games, inclusief de maar liefst 40 (!) DLC uitbreidingen die tot nu toe beschikbaar zijn gekomen. En… best bijzonder voor deze tijd: het zijn single-player games. Niks online, niks community. Het is gewoon jij en je AI team.

Episch verhaal

In de drie games waar de Mass Effect Legendary Edition uit bestaat, beleef je een flink avontuur, vanuit het perspectief van de wat rebelse Commander Shepard, aan boord van de Normandy. Je moet daarbij ook in gedachten houden dat de eerste game stamt uit 2007… en dat gamedesign sinds die tijd flinke sprongen heeft gemaakt. Alle drie de games zijn netjes opgepoetst (Mass Effect 3 is eigenlijk ontworpen voor de PS3 en de XBOX 360), maar je ziet wel dat er oude technieken worden gebruikt. Vooral in het eerste verhaal bewegen monden alsof het houten poppen zijn, met daarboven glinsterende, levendige en recht-vooruit-starende ogen. Kleine smet op de game, maar aan de andere kant hebben alle drie de games een briljante stemmencast, die het spel juist weer wel tot leven wekken. Zij trekken je helemaal het verhaal in, waarbij het écht aan te raden is om te beginnen bij de eerste game.

Rollenspel ten voeten uit

Waarom bij het begin beginnen? Nou – natuurlijk omdat dit voor het verhaal de beste optie is. Maar ook omdat alle handelingen en keuzes die je maakt, gevolgen hebben voor het verloop van het spel… en voor het verloop van het spel daarna! Je begint namelijk niet helemaal opnieuw als je in het vervolgspel duikt, maar maakt gebruik van de ervaring en kennis die je hebt opgedaan uit de eerdere games. Dat maakt het zo briljant. Het spel gaat gewoon door. Jij mag als Commander Shepard op zoek gaan naar een bijzondere planeet, waarbij jouw aardse onderzoekersteam van de aardbodem (nou ja – planeetbodem) verdwenen lijkt te zijn. Je mag onderzoeken of er overlevenden zijn. Ondertussen leer je nieuwe technieken van de aliens en verzamel je bijzondere grondstoffen, train jij jezelf én je teamgenoten en ontwikkelt het plot zich voor je ogen.

Aanpassingen voor de Mass Effect Legendary Edition

Er zijn een paar aanpassingen gedaan in deze nieuwe game. Zo kunnen alle klassen alle wapens gebruiken. Dat was voorheen onmogelijk, dan kon je alleen wapens gebruiken die voor jouw klasse geschikt was. Wel kun je vanuit bepaalde klassen jezelf trainen in het gebruik van bepaalde wapens. In het eerste spel heb je te maken met een afkoeltijd van wapens, in de andere twee titels heb je die afkoeltijd niet, maar moet je zoeken naar munitie… daarbij kun je wel rekenen om meer plekken om te schuilen, waarbij het ook wat makkelijker is om dekking te zoeken. Bepaalde verbeteringen in de nieuwe titels zijn ook met terugwerkende kracht doorgevoerd in de eerste game, waardoor alle drie de games heel prettig spelen. Ook zijn de kleuren levendiger, is de wereld gedetailleerder en ziet alles er simpelweg strakker uit.


Ga direct naar Mass Effect Legendary Edition op BOL.com.

Recensie over Mass Effect Legendary Edition

CooleSuggesties topper

Mass Effect Legendary Edition biedt de balans tussen liefhebbers van de oude gameoude liefhebbers als de veeleisende gamers van tegenwoordig. Iedere game heeft een upgrade gekregen op gebied van speelbaarheid en graphics, wat zeker welkom is. Het verhaal staat echter nog altijd als een paal boven water – de rpg-elementen voeren ver door, zelfs tot over de gamegrenzen. Er is zoveel te doen in deze drie spellen, zoveel dingen om te ontdekken en nieuwe planeten te leren kennen, dat deze uitvoering echt waar voor je geld biedt. Het heeft alles: schieten, actie, mysteries, puzzels én geweldige, epische cutscenes.

Score: 9


Info

Mass Effect Legendary Edition
Uitgever: EA Games
Getest op: XBOX One
Genre: actie rpg
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.