logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Maskfone


Een gezichtsmasker met een ingebouwde bluetooth headset. Eigenlijk: gewoon omdat het kan. Maskfone combineert een comfortabel en recyclebaar gezichtsmasker met een draadloze koptelefoon. In het masker zelf, op de rechterkant van je kin, vind je de bedieningselementen voor het volume, afspelen/pauzeren en meer. Wij probeerden hem uit!

Leuk concept

Aan de ene kant was ik meteen geboeid door het concept. Want waarom zou je geen muziek mogelijk luisteren als je een masker draagt? Aan de andere kant: dat kan toch ook gewoon? Zo’n masker draag je achter je oren, oordopjes zitten niets of niemand in de weg. Dat de kabel van de oordopjes netjes zit weggewerkt in het masker is meegenomen, maar geen must-have. Leg die kabel in je nek en je bent ook klaar.

Voordeel van de Maskfone

Is de Maskfone dan compleet overbodig? Nee, dat zeker niet. Ten eerste is het een geweldig filtermasker, waarbij je N95/FFP2 filters kunt gebruiken. Daarnaast is het wel degelijk handig voor als je bijvoorbeeld veel belt als je buiten bent. Dat gaat namelijk bijzonder slecht door een normaal masker! De Maskfone heeft een ingebouwde microfoon, waardoor het geluid veel beter wordt overgedragen. Het geluid van de dopjes is overigens ook prima, ze leveren een aangenaam en neutraal geluid met een subtiele nadruk op de bas. De kwaliteit kan het natuurlijk niet tippen bij duurdere sets, maar hij is voor dit bedrag goed.

Goed masker

Laat ik wel eerlijk zijn: het Maskfone gezichtsmasker is geweldig. Het is heel netjes afgewerkt, heeft een uitwisselbare (en uitwasbare) filter en een hoog draagcomfort: zelfs voor mij als brildrager. Het is groot genoeg om zowel over mijn kin als goed over mijn neus te passen, waarbij ik het masker zelfs een stukje onder mijn bril kan steken (waardoor hij minder snel condens vormt).

Marktbehoefte

Het grootste probleem bij de Maskfone zit hem in de combinatie, die eigenlijk niet erg nuttig is. Heb je al draadoze dopjes – of zelfs een true wireless set, dan heb je deze dopjes helemaal niet nodig. Heb je nog geen oordopjes, dan kan deze set een lichte toegevoegde waarde hebben. De kabel van de Motorola dopjes is net lang genoeg om strakgespannen in het masker van het ene oor naar het andere te rijken. Met de meegeleverde dopjes en oorhaken kun je hem aanpassen aan jouw eigen oorvorm en comfortwensen, hoewel de fiks uitstekende dopjes de zwaartekracht flink op de proef stellen. Wil je het masker wassen? Na een paar stukjes klitteband loshalen pak je de headset zo uit het masker, waarna je hem kunt opladen… en het masker kunt wassen.


Recensie over Maskfone

De Maskfone is eigenlijk overbodig. Het klinkt leuk en praktisch, zo’n ingebouwde headset in een masker, maar het voegt letterlijk niets toe. Het masker is overigens wel comfortabel en draagt geweldig fijn. De dubbele filterfunctie is prettig en geeft een veilig gevoel. De oortjes zitten netjes weggewerkt, maar zijn best lastig in de doen, op het moment dat ze zijn gebonden aan het masker.

Score: 6


Informatie

Maskfone
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 49.99 euro.

Wat we leuk vinden
De huidige 3-sterrenclassificatie op Amazon zegt genoeg. Meh. Hoewel het goed geconstrueerde masker erg mooi is, wordt het concept uitgevoerd als een overgebleven masker van 2017 – behalve het feit dat de enige reden dat ik over een masker schrijf, de wereldwijde pandemie is. Het masker is goed. Het is comfortabel, het past goed, en van al mijn maskers is het masker dat het minst claustrofobisch opwekt. Ik heb geen koptelefoon nodig om een ​​goed masker te krijgen.

Het bijna onleesbare kleine turkooizen type in de instructies helpt niets bij het ontwerp. Dat het op de verpakking wordt gedrukt in plaats van in een klein, onleesbaar pamflet, is echter een goede zaak.

Maskfone Review: de onderste regel
Toen ik de MaskFone voor het eerst zag, vond ik hem slim en goed getimed. Na beoordeling vond ik de draadloze koptelefoon meer dan een beetje anachronistisch in een wereld waar iedereen Apple achterna zit met echte draadloze oordopjes. Behalve de angst dat een oordopje eruit valt en verdwaalt, is er geen reden om MaskFone te kopen voor zijn headset. En dat betekent voor de meesten dat het kopen van een echt goed masker met meerdere lagen een betere investering is.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou: