logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Marvel’s Spider-Man 2, PS5


Het was natuurlijk een nagenoeg onmogelijke opgave om een vervolg te maken op het immens populaire en bekroonde Playstation-game Marvel Spider-Man. Is het mogelijk om zo’n succes te evenaren… en moet je dat wel willen proberen? Aan de andere kant: de Playstation 5 heeft zoveel nieuwe mogelijkheden en verwerkingskracht: zonde om die onbenut te laten! Insomniac nam de uitdaging aan en presenteerde onlangs Marvel’s Spider-Man 2 voor de PS5.

Dubbelspel

Een van de tofste elementen is dat Spider-Man 2 de kunsten van Peter Parker én Miles Morales met elkaar combineert. Je kunt vrij wisselen tussen deze twee webslingeraars, terwijl ze de strijd aangaan om het snode plan van Kraven the Hunter te stoppen. Hij is namelijk van plan om een ​​stel superschurken te bevrijden en vervolgens op de beide Spider-kiddo’s te jagen. Gewoon, omdat het kan. Maar dat is niet het enige probleem, want ook de buitenaardse symbiont achter Marvel’s Venom-personage duikt af en toe op om je het leven zuur te maken.

Knokken tot het eind

Natuurlijk is een Spider-Man game niet compleet zonder de nodige gevechten, doorspekt met acrobatische toeren en toffe gadgets. Tijdens de vele knokpartijen met groepjes criminelen moeten beide superhelden een beroep doen op een breed scala aan web-slingerende bewegingen en melee-aanvallen, die samengevoegd kunnen worden in tal van combo’s en specials. Je kunt vijanden de lucht in trekken en ze aanvallen terwijl ze hangen; je kunt webaanvallen en swing-kicks afschieten, zelfs bliksem afvuren – het is een wervelwind van superheldengeweld. Die skills kun je upgraden met XP en tokens, waarmee je jouw vaardigheden én je pak kunt opwaarderen.

Besturing

Hoewel Peter Parker en Miles Morales in de basis behoorlijk verschillend zijn qua vaardigheden en functies, is de knoppenindeling gelukkig nagenoeg gelijk. Maar bereid je voor op een spervuur aan knoppencombinaties. Echt: Mortal Kombat is er niets bij. En hoewel je ze niet direct nodig hebt, die combinaties en specials, zijn ze wel bijzonder krachtig en nuttig. Om over cool nog maar niet te spreken. Dankzij die vrijheid in aanvalsmogelijkheden heb je mogelijkheden om je eigen stijl tot uiting te laten komen. Daarom is het soms best een uitdaging dat je door de verschillende ‘wijken’ van New York gedwongen wordt om op een bepaalde manier te werk te gaan. De ene keer moet jij jezelf ‘head first’ in het strijdgewoel storten, een andere keer moet je door schuilplaatsen sluipen om vijanden één voor één uit te schakelen, of al webslingerend op nagenoeg onbereikbare plekken een race tegen de klok uitvechten.

Verhaallijnen

Een ander knap aspect van Marvel’s Spider-Man 2 is dat het de verhaallijnen van Peter en Miles naast elkaar zet, zonder dat ze elkaar te veel hinderen of dwars zitten. Naast de actie en gevechten is er namelijk ook genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei: je leeft mee met Peters relatie met MJ en Harry, maar ook met Miles’ worsteling met de dood van zijn vader en het gevoel dat hij heeft gefaald.


Ga direct naar Marvel’s Spider-Man 2 op BOL.com.

Recensie over Marvel’s Spider-Man 2

CooleSuggesties topper

Als er een game is die je gewoon zou moeten hebben op je PS5, dan is dat wel Marvel’s Spider-Man 2. Het is zo’n fantastische mix van superhelden, actie, behendigheid en vooral heel veel actie, maar het biedt ook interessante puzzels en een fijn achtergrondverhaal. Daarbij mixt het twee achtergrondverhalen van Spider-Man, zonder het bronmateriaal overboord te gooien. Pluspunten krijgt de game voor de diverse toegankelijkheidsopties, zodat een zo groot mogelijke groep gamers in de huid van Spider-Man kan kruipen.

Score: 9


Info

Marvel’s Spider-Man 2
Uitgever: Sony
Getest op: PS5
Genre: actie
Prijs: 70 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.