logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Gamenieuws: Marvels Midnight Suns


Marvel’s Midnight Suns is een tactische RPG die zich afspeelt in de duistere kant van het Marvel Universum en spelers oog in oog brengt met bovennatuurlijke krachten terwijl ze samenwerken met en leven tussen de Midnight Suns, de laatste verdedigingslinie van de aarde tegen de onderwereld. Marvel’s Midnight Suns staat momenteel gepland voor lancering in maart 2022, en zal beschikbaar zijn op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo Switch, en Windows PC via Steam en Epic Games Store.

Bekijk hier de trailer van Marvel’s Midnight Suns:

Door een verwrongen huwelijk tussen magie en wetenschap heeft de snode kracht die bekend staat als Hydra, Lilith, de moeder van demonen, na eeuwen van sluimering weer tot leven gewekt. Lilith zal voor niets stoppen om een oude profetie te vervullen en haar kwaadaardige meester, Chthon, op te roepen. De Avengers staan aan de rand van de afgrond en proberen wanhopig vuur met hellevuur te bestrijden door de hulp in te roepen van de Midnight Suns – Nico Minoru, Blade, Magik, en Ghost Rider – jonge helden met krachten diep geworteld in het bovennatuurlijke, gevormd om de profetie die Lilith wil vervullen te voorkomen. Samen doen ze een oude krijger herrijzen – de Jager, Liliths verlaten kind en de enige held die haar ooit heeft verslagen.

Lees hier onze review: Marvel’s Midnight Suns

“We zijn verheugd om samen te werken met Firaxis Games, die een geschiedenis van het bouwen van uitstekende tactische games combineren met een authentieke liefde voor Marvel’s bovennatuurlijke kant,” aldus Bill Rosemann, Vice President of Creative bij Marvel Games. “Marvel’s Midnight Suns biedt spelers de kans om niet alleen naast legendarische helden te leven, maar ook om een geheel nieuw, origineel verhaal te beleven dat diep in de monsterlijke schaduwen van het Marvel Universum duikt. Duisternis Valt. Sta Op!

“Ik ben opgegroeid met het lezen en liefhebben van Marvel comics,” zegt Jake Solomon, Creative Director voor Marvel’s Midnight Suns bij Firaxis Games. “Om toevertrouwd te worden met deze personages en hun verhalen is een eer voor mij en het team. Als je een Marvel-fan bent, of een RPG-fan, of een fan van tactische games, Marvel’s Midnight Suns zal deze geliefde personages tot leven laten komen op een manier die je nog nooit eerder hebt gezien.”

Tijdens de aankondiging van vandaag op gamescom: Opening Night Live, presenteerde 2K een verbluffende cinematografische trailer met de dramatische wederopstanding van de Jager – de eerste aanpasbare originele held in het Marvel Universum. Marvel’s Midnight Suns is ontwikkeld door Firaxis Games, de legendarische studio achter de wereldberoemde Civilization- en XCOM-franchises, en bevat een iconische verzameling helden uit The Avengers, X-Men, Runaways en meer. De game belooft tactische gevechten met een Super Hero-flair, vriendschappen die de game zullen beïnvloeden en een onvergetelijk avontuur dat de donkere kant van Marvel laat zien.

“Marvel’s Midnight Suns is een ongelooflijk ambitieuze titel die een werkelijk unieke en baanbrekende ervaring lijkt te leveren,” aldus David Ismailer, President bij 2K. “Samenwerken met Marvel is een enorme kans, en we hebben er het volste vertrouwen in dat het team van Firaxis weer een uitstekende game zal afleveren.”

“Samenwerken met de beste ontwikkelteams zoals Firaxis Games en uitgevers zoals 2K om uitzonderlijk leuke, frisse en originele versies van onze IP te maken, is waar Marvel Games naar streeft,” zegt Jay Ong, Executive Vice President van Marvel Games. “Onze teams hebben nauw samengewerkt en de resultaten zullen bovennatuurlijk spannend zijn! We kunnen niet wachten tot onze fans de boeiende en meeslepende wereld binnen Marvel’s Midnight Suns kunnen ervaren.”

2K en Marvel Entertainment hebben de wereldpremière van de gameplay van Marvel’s Midnight Suns onthuld. De game geeft een spannende eerste blik op de genrebepalende tactische gevechten en een nieuwe kant van legendarische Marvel-helden, terwijl spelers een onvergetelijk avontuur beleven dat diep in de duistere kant van Marvel duikt.

Bekijk hieronder de gameplay trailer van Marvel’s Midnight Suns:

In Marvel’s Midnight Suns kruipen spelers in de huid van de Hunter – de eerste originele held in het Marvel Universum die je zelf kunt aanpassen. Hij is uit een eeuwenlange slaap herrezen en leidt de Midnight Suns, met helden uit de Avengers, X-Men, Runaways en meer. Gedwongen om zich te verenigen tegen Lilith, Moeder van de Demonen en moeder van de Hunter, moeten de Midnight Suns in opstand komen tegen de duisternis in het zicht van gevallen bondgenoten en met het lot van de wereld op het spel.

“We zijn verheugd om met Marvel samen te werken aan Marvel’s Midnight Suns. Niet alleen is dit een sensationele, originele richting voor Firaxis, we hebben ook een lonende samenwerking met Marvel in het vertellen van nieuwe verhalen in hun wereld,” aldus Steve Martin, Studio President bij Firaxis Games.

Als de Hunter begin je elke dag in Marvel’s Midnight Suns in de Abbey, de laatste veilige haven en de geheime mystieke basis tegen de demonische invloed van Lilith. Spelers kunnen zich vrij door de Abbey bewegen vanuit een third-person “over-de-schouder” perspectief en hun medehelden begroeten voordat ze aan missies beginnen.

Marvel’s Midnight Suns bevat een nieuw boeiend en diep aanpasbaar gevechtssysteem dat slim denken beloont met Super Hero flair. In Marvel’s Midnight Suns kiezen spelers maximaal drie helden om mee te vechten en alle heldenvaardigheden worden weergegeven door middel van kaarten. Elke held, inclusief de Hunter, heeft een unieke set kaarten die kunnen worden gerangschikt en aangepast om het personage aan te passen aan de voorkeur en speelstijl van de speler. Naast kaarten kunnen spelers ook hun omgeving gebruiken om zich een weg naar de overwinning te duwen, te springen en te smashen.

“In Marvel’s Midnight Suns leer je niet vechten of geleidelijk sterker worden – jij en je medehelden zijn al legendes en moeten alles in je arsenaal combineren om Lilith te stoppen,” aldus Jake Solomon, Creative Director bij Firaxis. “Kaarten bieden een nieuwe en verfrissende manier om tactiek te benaderen, waardoor we echt alles uit de kast konden halen om een gevechtssysteem te ontwerpen dat ervoor zorgt dat elke held anders aanvoelt, eruitziet en speelt. 

Na het voltooien van missies keren spelers terug naar de Abbey, waar ze buiten het slagveld relaties ontwikkelen en hun persoonlijke band versterken met enkele van Marvel’s meest geliefde helden, zoals Iron Man, Wolverine, Captain Marvel en meer. Als de Jager krijgen spelers helden in een nieuw licht te zien en ontgrendelen ze extra vaardigheden naarmate ze hun Vriendschap vergroten door middel van een verscheidenheid aan activiteiten, zoals helden beter leren kennen door middel van dialoogopties, Hangouts, cadeaus geven en meer. 

“Bij Marvel zijn we altijd op zoek naar nieuwe en frisse ervaringen voor onze fans en weten we dat mensen al heel lang willen ‘hangen’ met hun favoriete Marvel-helden,” aldus Bill Rosemann, Vice President of Creative bij Marvel Games. “Dat is nu eindelijk mogelijk in Marvel’s Midnight Suns. We kunnen niet blijer zijn met de manier waarop 2K en Firaxis de mystieke en duistere verhalen uit het Marvel-universum naar de voorgrond brengen.”

“Het was ongelooflijk belangrijk voor ons om iets te bouwen dat de gamewereld nog nooit eerder heeft gezien,” aldus Garth DeAngelis, Senior Franchise Producer bij Firaxis Games. “In Marvel’s Midnight Suns red je niet alleen de wereld met heldhaftige gevechten – je leeft samen met en raakt bevriend met Marvel-legendes, neemt deel aan een ongelooflijk diep verhaal, terwijl je interessante beslissingen neemt die passen bij tijdloze Firaxis-gameplay.”
 
Chad Rocco, Director of Narrative bij Firaxis Games voegt toe: “Met al deze helden uit de Avengers, X-Men, Runaways en meer – dit is een bijzonder interessante en diverse groep helden die het niet altijd met elkaar eens zijn. Als de Hunter is het aan jou om de kloof tussen de oude garde en de new kids on the block te helpen overbruggen.”

Na de eerste onthulling van gameplay vandaag, zal Firaxis op 7 september een kijkje nemen in de gevechten via een gameplay stream. Kijkers kunnen afstemmen op www.midnightsuns.com om 20:30 CEST op dinsdag 7 september.
 
Marvel’s Midnight Suns lanceert in maart 2022 en is verkrijgbaar op PlayStation®5, PlayStation®4, Xbox Series X|S, Xbox One, Nintendo™ Switch en Windows PC via Steam en Epic Games Store.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.