logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Game review: Marvel’s Midnight Suns


Er zijn de afgelopen jaren een paar games bekendgemaakt waar heel wat gamers echt naar uitkeken. Marvel’s Midnight Suns is daar een van, wat mij betreft (en ik ben niet de enige daarin 😉 ). Het is een spannende turn-based strategiegame geworden met een paar verrassende elementen. Lees hier onze review over Marvel’s Midnight Suns!

Bovennatuurlijke superhelden

Er is echter een nieuw stukje Marvel dat wordt aangeboord in de game Midnight Suns, wat losjes is gebaseerd op de Marvel Comics-serie Midnight Sons. Hierin kom je terecht in de magische wereld van Dr. Strange en de corrupte heks Lilith, die terugkeert uit de dood om de Darkhold op te eisen en de wereld over te nemen. Jij speelt The Hunter, een demonische superheld die al eeuwenlang schijnt te leven… maar even het geheugen is verloren. Gelukkig wordt je bijgestaan door de goedaardige zus van Lilith, Caretaker. Vanuit jullie veilige thuishaven verzamel je vrienden, upgrade je jullie vaardigheden en worden jullie steeds krachtiger. En man, wat is het een verslavend spel!

Bekijk de trailer van Midnight Suns

XCOM… maar dan anders

Als je denkt aan een turn-based strategiespel met actie-elementen, dan denken de meesten natuurlijk direct aan XCOM, de gamereeks die het genre tot ongekende hoogtes heeft getild. Midnight Suns voegt namelijk twee fantastische elementen toe. Het eerste is het element van zwaartekracht. Je kunt vijanden zo hard slaan (of maniluleren), dat je ze tegen andere vijanden aangooit… of tegen elementen in je omgeving, die vervolgens breken, ontploffen of anders reageren. Dat is een ontzettend coole feature, die een nieuwe tactische laag toevoegt aan het spel.

Het lot in de kaarten

Het andere element is dat je acties uitvoert met behulp van kaarten: het lijkt daarmee op de bekende TCG als Magic the Gathering of Pokémon, maar met twee beperkingen. Ten eerste heb je slechts maximaal 8 kaarten in je hand, en iedere kaart kost energie. Bovendien zijn de kaarten persoonsgebonden. Is één van je spelers tijdelijk buitenspel gezet? Dan kun je die acties dus niet inzetten! Gelukkig kun je kaarten weggooien die je niet wil gebruiken, waar je meteen nieuwe kaarten voor in de plaats krijgt. Iedere kaart heeft zijn unieke eigenschappen. Sommige kaarten keren direct in je hand terug als je iemand hebt uitgeschakeld, anderen beïnvloeden een bepaald gebied of duwen een vijand naar achter. Soms is het niet zo makkelijk in te zetten en wil je een strategische plek innemen in het veld. Dat kan, maar dat kan met slechts één personage per beurt.

Merchandise koop je bij:

Altijd prijs

Opvallend is wel dat je helden niet bepaald de slimste zijn. Je kunt ze niet laten schuilen of bescherming laten zoeken in hun omgeving… ze vangen dus iedere klap op! Aan de andere kant is ook iedere aanval altijd raak, wat alles weer een beetje in evenwicht brengt, maar toch is het wel een vreemde keuze. Het gaat hier echt om het snel uitschakelen van je vijanden – op welke manier dan ook. Dat je daarbij je omgeving kunt gebruiken om extra schade aan te richten, is daarbij alleen maar fijn. Je kunt zelfs gebruikmaken van de omgeving zonder kaarten te gebruiken – je kunt met voorwerpen gooien, ze laten ontploffen of coole jump-attacks maken met verschillende soorten voorwerpen: mits je op de goede plek staat, natuurlijk. Zorg in ieder geval dat je de meeste vijanden hebt neergehaald, voor de volgende golf versterking arriveert. Dat houdt in dat je jouw aandacht voornamelijk zult richten op de zwakkere tegenstanders.


Ga direct naar Midnight Suns op BOL.com.

Recensie over Midnight Suns

Midnight Suns is een verhaal waar je wel even in moet kruipen. Het spel zelf is niet heel moeilijk om onder de knie te krijgen, maar het is wel heel uitgebreid. Vanuit jouw personage als Hunter groei je er natuurlijk moeiteloos in en leer je stap voor stap hoe je nieuwe outfits scoort, hoe je jouw aanvallen verbetert en hoe je nieuwe skills unlockt. Ondanks de snelle acties in het spel zelf is er genoeg tijd uitgetrokken voor de bijbehorende animaties: niet alleen de tussenfilmpjes zijn lang (soms te lang, als je het mij vraagt), maar ook tijdens het spelen zelf zijn er heel wat toffe animaties te zien die schermvullend actie in beeld brengen zoals je die ook in de bioscoop zou verwachten. Het verhaal is misschien een tikje langdradig in het begin, maar na de eerste akte neemt het tempo toe en wordt je er echt ingezogen. Het is een fantastische mix van rpg, tbs en tcg, met een spannend verhaal en een nieuwe kijk op Marvel.

Score: 8


Info

Midnight Suns
Uitgever: 2K
Getest op: XBOX Series X/S
Genre: rts
Prijs: 60 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.