logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Kom alles te weten over Marvel’s Secret Invasion

Nick Fury is al even niet meer in beeld geweest in de MCU. Met Secret Invasion is de voormalige SHIELD-directeur terug op aarde om een geheim proces uit te zoeken dat stilletjes aan de gang. Een proces dat bestaat uit verschillende multiversele calamiteiten en oorlogen tussen geheime steden… dat de veiligheid van alle multiversa kan bedreigen!

Skrulls in de kijker

Nu de andere MCU-helden verwikkeld zijn in hun eigen problemen (en stiekem ook hun stokjes overdragen aan de nieuwe garde), is het aan Fury en zijn oude rechterhand Maria Hill (Cobie Smulders) om uit te zoeken wat er met de Skrulls aan de hand is. Fury ontmoette deze vormveranderende buitenaardse vluchtelingen voor het eerst in de jaren 90 tijdens zijn ontmoeting met Captain Marvel, en hoewel hij toen bevriend met hen was, groeide die relatie een beetje scheef. Als zodanig heeft een sekte van het volk van Talos (Ben Mendelsohn), waaronder G’iah (Emilia Clarke), zijn inmiddels volwassen dochter, ervoor gekozen om het heft in eigen handen te nemen. Ze heeft zichzelf op sleutelposities over de hele wereld geplaatst om de aarde voor te bereiden om de invasie van de Skrulls.

streaming-banner-disney-plus

Secret Invasion comic

Secret Invasion is gebaseerd op het stripboekevenement uit 2008 van Brian Michael Bendis en Lenil Francis Yu. Het verhaal is al eerder bewerkt voor een serie – het was te zien in het tweede seizoen van de tekenfilmserie Avengers: Earth’s Mightiest Heroes.

Secret Invasion is vanaf 21 juni te zien op Disney+

Bekijk de trailer van Secret Invasion

Waar past Secret Invasion in de MCU tijdlijn?

In de Secret Invasion trailer zie je hoe Nick Fury tijdens het avontuur van Spider-Man: Far From Home in de ruimte ronddoolde en dat Talos zich voordeed als Fury. Nu is de echte Fury terug om terug te slaan. Hoewel er geruchten gingen dat Secret Invasion zou plaatsvinden tijdens de Blip, is inmiddels duidelijk dat de serie voor het grootste deel plaatsvindt na Avengers: Endgame. Lees hier de complete MCU-5 tijdlijn!

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.