logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Review: Marvel Echo, vanaf 10 januari te zien op Disney Plus

Marvel Studios’ presenteert Echo, een opwindende nieuwe serie waarin de vechtersbaas Maya Lopez centraal staat. In deze serie gaat ze de strijd aan met het meedogenloze criminele imperium van Wilson Fisk. Terwijl de schijnwerpers op haar gericht zijn, wordt Maya geconfronteerd met duistere krachten en gevaarlijke vijanden die haar vastberadenheid en vechtkunsten tot het uiterste zullen testen.

Wie is Maya?

We hebben al kort mogen kennismaken met deze dove Indiaanse held (ja, ze is ergens wel slecht, maar zie haar eerder als een soort vrouwelijke Punisher: een superheld die een punt maakt met grof geweld). Ze heeft namelijk haar entree gemaakt in de serie Hawkeye, waarin we ook kort te maken kregen met Wilson Fisk. We zien zelfs Hawkeyes tweede alter-ego, Ronin, even ten tonele verschijnen op het moment dat Maya in opdracht van Fisk (ja, ze was eigenlijk een soort hitman voor diens criminele imperium!) aan het werk is. Tot het moment dat ze besluit dat het welletjes is en het zat is om voor de slechterik te werken. Vanaf dan besluit ze het heft in eigen hand te nemen. In de stripwereld is ze trouwens een vrij nieuwe superheld. Haar eerste optreden was in 1999, als sidekick voor Daredevil. Een typisch gevalletje van See no Evil, Hear no Evil…

Maya’s toekomst

Maar de uitdagingen eindigen daar niet voor Maya, gespeeld door Alaqua Cox. Eenmaal terug in haar eigen wereld en in haar vertrouwde omgeving, moet ze de moeilijke confrontatie aangaan met haar eigen familie en de ingewikkelde nalatenschap die haar leven heeft gevormd. Terwijl Maya probeert te navigeren tussen haar persoonlijke reis en haar roeping om gerechtigheid te brengen, zal Echo zowel het verhaal van een superheld als het verhaal van een complexe vrouw vertellen. Hierbij komt heel wat indiaanse folklore voorbij, met af en toe een stevige knipoog en een incidentele sprong naar het verleden, waarin Maya blijkt te beschikken over de kracht van haar voorouders.

Trailer Marvel Echo

Stilte voor de storm

Je moet onthouden dat Maya doof is: ze communiceert met haar familie middels gebarentaal, wat de communicatie niet altijd even makkelijk maakt natuurlijk. Vooral omdat ze behoorlijk ongeduldig is en de frustratie van haar gezicht te lezen is als mensen ‘gewoon’ met elkaar praten. Om jou als kijker mee te laten leven in deze wereld, zijn er momenten in de serie waarin het geluid even wordt weggedraaid. Dat geeft een vervreemdend effect, maar raakt zijn doel zonder meer. Even in de voetstappen staan van onze superheld… die ook haar beperkingen heeft.

Mis het niet! Echo is vanaf 10 januari exclusief te streamen via Disney+ en belooft een meeslepende en onvergetelijke kijkervaring te bieden.


Recensie over Marvel’s Echo

CooleSuggesties topper

Met Echo laten Marvel en Disney zien dat ze hun kunsten nog helemaal niet verleerd hebben. Het zet een spannende nieuwe wereld neer met deze relatieve jonge superheldin, met een misschien wel (in ieder geval voor Amerika) een controversiële achtergrond. Die achtergrond biedt natuurlijk talloze mogelijkheden voor magie en speciale skills, die bovenop Maya’s buitengewone vechterstalent komen (Echo heet zo omdat ze de vechttechnieken van haar tegenstanders direct kopieert en tegen henzelf gebruikt). De serie biedt een toffe mix van actie en spanning, maar ook van de worsteling om een eigen plekje te krijgen en de confrontatie met haar verleden aan te gaan.

Score: 9


Informatie

Titel: Marvel’s Echo
Uitgever: Marvel
Tijdsduur: 600 minuten
Genre: actie.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderBevat scenes met geweldBevat spannende scenes

streaming-banner-disney-plus

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.