logo-liggend-wit-donkerblauw

Spel recensie: Marvel Battle Cubes


De Marvel Battle Cubes nemen een bekend concept en tillen ‘m naar de Superheldenstatus. Tenminste: voor een deel. De Battle Cubes zijn namelijk gebaseerd op Steen-Papier-Schaar en laten je dit spelletje zonder discussies of valsspeelmogelijkheden spelen (nee, het was geen papier, het was echt schaar!) Hoe? Dat vertel ik je zo.

Marvel Battle Cubes recensie 1

De Battle Cubes zijn winnaars van Speelgoed van het Jaar 2021. Wil jij stemmen op de publiekswinnaar? Dan maak je kans op leuke prijzen!

Battle Cubes in een overzicht

De Battle Cubes zijn kubussen die je als een flat-lay helemaal uit elkaar kunt vouwen. In de kubus vind je het gezicht van een superheld. Dat kan een Marvel-superheld zijn, zoals Thor of Captain America, maar ook de Spider-Man wereld heeft een eigen productlijn. Zo kun je jouw karakter helemaal naar wens kiezen. De kubussen zijn leuk vormgegeven, met icoontjes die passen bij het personage. Haal je het gezicht van de kubus, dan vind je daarachter drie icoontjes met een schakelaar ertussen: steen, papier, schaar. Zet de schakelaar op één van deze icoontjes en vouw de kubus weer in elkaar. Je tegenstander doet hetzelfde. Niemand ziet van buitenaf welke je hebt gekozen.

Bekijk hier het filmpje van Battle Cubes:

Spelen maar!

Dat was even puzzelen – de handleiding is daar niet heel duidelijk over. Maar het komt er op neer dat je de zijkant met de zes rondjes (waarvan drie gaten en drie pinnen) naar elkaar moeten wijzen, met de pinnen en de gaten netjes tegenover elkaar. Ze moegen dus in elkaar klikken. Schuif ze nu tegen elkaar (over de tafel naar elkaar toe, maar je kunt ze ook gewoon tegen elkaar botsen) en via een magnetisch systeem wordt bepaald wie de winnaar is. Op een eerlijke manier: papier wint van steen, steen wint van schaar, schaar wint van papier. De winnaar klapt open en omvat de tegenstander. Hap!

Verzamelen

Je kunt heel wat kubussen verzamelen. Een battle pack met twee Battle Cubes kosten 10,99 euro, een ‘blind pack’ kost 5,99 euro. In iedere verpakking vind je puzzelstukjes en codes die je kunt verzilveren in de speciale app (die enkel dient als verzamelbak voor je collectibles). Dat is een leuke gimmick, maar niet veel meer dan dat.


Ga direct naar Marvel Battle Cubes op BOL.com.

Recensie over Marvel Battle Cubes

De Battle Cubes zijn een ingewikkeldere manier om Steen-Papier-Schaar te spelen. Het duurt vooral even voordat je het pinnetje telkens hebt verzet, wat de vaart wel uit het spel haalt. De vormgeving is leuk en het speelt slim in op de huidige superhelden-trend. De extra collectibles zijn een beetje saai, eerlijk gezegd. Ik zou geen cubes gaan komen vanwege die bonusmaterialen. Pluspunt is dat je nu het alom bekende Rock-Paper-Scissors kunt spelen zonder de mogelijkheid om vals te spelen. En dat kan soms heel wat geruzie voorkomen!

Score: 7


Informatie

Titel: Marvel Battle Cubes
Uitgever: BOT-I
Genre: battlegame
Tijdsduur: 2 minuten.
Voor 2 tot 4 spelers.
Leeftijd: vanaf 5 jaar.
Adviesprijs: 10.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

  1. […] Spel recensie: Marvel Battle Cubes – CooleSuggesties […]

  2. […] Spel recensie: Marvel Battle Cubes – CooleSuggesties […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.