logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Martien Meiland viert zestigste verjaardag met twee nieuwe Prosecco’s


Vandaag is Martien Meiland jarig en ter ere van zijn zestigste verjaardag brengt hij twee nieuwe Prosecco’s op de markt. De La famille Meiland Prosecco DOC Extra Dry is een Prosecco die borrelt en bruist van de liefde en zorg waarmee hij is gemaakt, in het hart van de Italiaanse wijnstreek Veneto. De tweede Prosecco is de La famille Meiland Prosecco Rosé DOC Vino Spumante Dry Millesimato. De Meilandjes waren op slag verliefd op de levendige aroma’s van vers zomerfruit en fijne zuren, die in deze Prosecco verwerkt zijn. Met de Prosecco’s wil de familie Meiland de mooie momenten in het leven vieren. Want wat je ook te vieren hebt, je viert het met de la famille Meiland bubbels!

Bubbelen, bubbelen, bubbelen

De Meilandjes houden wel van een wijntje, da’s een ding dat zeker is. Op televisie zagen we hoe de familie een oudchâteau in Frankrijk eigenhandig verbouwde tot een sfeervolle bed & breakfast en volgden we hun belevenissen in het Gelderse Hengelo. En wat we ook bijna wekelijks kunnen zien is dat de Meilandjes zichzelf, tussen alle beslommeringen en belevenissen door, graag trakteren op een welverdiend glas wijn. Hun favoriete wijnen uit Frankrijk, in rood, wit en rosé, delen ze met het publiek onder de naam La famille Meiland. En die unieke wijncollectie is nu uitgebreid met een heuse bubbelwijn die de familie vond in het Italiaanse Verona, daar waar de mooiste Prosecco wordt gemaakt. Zo halen de Meilandjes niet alleen het Franse kasteelleven naar Nederland, maar nu ook het Italiaanse La Dolce Vita. Het nieuwe credo van de Meilandjes luidt dan ook: bubbelen, bubbelen, bubbelen!

De La famille Meiland Prosecco DOC Extra Dry is gemaakt van de druif Glera. Een Italiaanse held die al eeuwen wordt aanbeden. Zo gaat het verhaal dat de druif onder de naam Pucino al faam genoot in de tijd van het Romeinse Rijk. Deze Prosecco is uitstekend te serveren als aperitief, bij antipasti, carpaccio, prosciutto, wit vlees en salades. La famille Meiland Prosecco Rosé DOC Vino Spumante Dry Millesimato is ook gemaakt van de Glera druif. Deze luchtige Rosé is heel goed te serveren als aperitief, bij tonijnsteak, bij desserts met rood fruit en bij chocolade.

Over de familie Meiland

Martien Meiland was in 2007 samen met zijn gezin te zien in het TROS-programma Ik vertrek waar ze samen een bed & breakfast in een kasteel in Frankrijk begonnen. Het kasteel was een succes maar nadat de familie na twee jaar heimwee kreeg verkochten ze het kasteel en keerde terug naar Nederland. Toen de familie aankondigde nieuwe emigratieplannen te hebben kwamen zij in contact met Talpa Network die hen uiteindelijk op de voet ging volgen voor een reality-serie op SBS6: Chateau Meiland. In 2019 won het programma de Gouden Televizier Ring. Inmiddels heeft de familie het château in Frankrijk verruild voor een boerderij in het Gelderse Hengelo. Tegenwoordig woont de familie in Noordwijk.

De nieuwe Prosecco’s van La famille Meiland zijn exclusief verkrijgbaar bij wijnvoordeel.nl.
Adviesprijs vanaf € 8,99 per fles. Verkrijgbaar in pakketten met 3 of 6 flessen.

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.