logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Marktplaats viert haar 25-jarig bestaan

Dit jaar is het feest, want Marktplaats, hét grootste online handelsplatform van Nederland, vierde op 19 mei haar 25e verjaardag! Een kwarteeuw lang verbindt Marktplaats kopers en verkopers door het hele land, en dat vieren ze met trots.

Met maar liefst 8 miljoen unieke bezoekers per maand en zo’n 350.000 nieuwe advertenties per dag, is Marktplaats uitgegroeid tot een onmisbare schakel in het dagelijks leven van miljoenen Nederlanders. Of je nu op zoek bent naar een tweedehands fiets, een vintage kast, of zelfs een camper, Marktplaats biedt het allemaal. En dat blijft zo, want het platform blijft investeren om samen met de gebruikers impact te maken.

Het succesverhaal van Marktplaats

Marktplaats weerspiegelt wat er speelt in Nederland. In het eerste kwartaal van 2024 zien we een enorme interesse in auto’s, campers, fietsen en caravans – Nederland is klaar om eropuit te gaan! En met het EK en de Olympische Spelen in het vooruitzicht, verwachten we weer een hausse aan zoekopdrachten naar ‘oranje’.

In de afgelopen 25 jaar hebben miljoenen gebruikers hun spullen een tweede, derde of zelfs vierde leven gegeven. Al die miljoenen deals hebben niet alleen kopers en verkopers blij gemaakt, maar ook bijgedragen aan een duurzamere wereld. Op Marktplaats komt de circulaire economie tot leven. Duurzaamheid zit al 25 jaar in ons DNA. Wij willen iedereen inspireren om tweedehands de eerste keuze te maken.

Florence Schmit, General Manager Adevinta Benelux

Innovatie staat nooit stil

Marktplaats blijft innoveren om hergebruik nog makkelijker te maken. De nieuwste functie, ‘Direct Kopen’, stelt kopers in staat om een product direct aan te schaffen voor een vaste prijs. “De Nederlandse consument is gewend om met één klik iets te kopen, en die ervaring brengen we nu ook naar Marktplaats,” aldus Schmit. Daarnaast kunnen grote producten zoals banken en tafels nu eenvoudig worden verzonden via Brenger, en is er een nieuwe samenwerking gestart met een refurbishment partner voor elektronica.

Een blik op de toekomst

“Marktplaats blijft veranderen en verbeteren,” zegt Schmit. “We voeren wekelijks gemiddeld 200 wijzigingen door om het platform nog beter, veiliger en gebruiksvriendelijker te maken. Zo kunnen we ook de komende 25 jaar impact blijven maken.”

Top-10 meest gezochte zoektermen in het eerste kwartaal van 2024:

 1. Gratis
 2. Auto
 3. Camper
 4. Fiets
 5. Zitmaaier
 6. Kast
 7. Caravan
 8. Bank
 9. Hoekbank
 10. Eettafel

Populairste categorieën voor kopers:

 1. Huis en Inrichting
 2. Auto’s
 3. Fietsen en Brommers
 4. Kinderen en Baby’s
 5. Doe-het-zelf en Verbouw
 6. Dieren en Toebehoren
 7. Tuin en Terras
 8. Hobby en Vrije tijd
 9. Antiek en Kunst
 10. Audio, Tv en Foto

Populairste categorieën met de meeste nieuwe advertenties:

 1. Huis en Inrichting
 2. Kinderen en Baby’s
 3. Boeken
 4. Verzamelen
 5. Kleding | Dames
 6. Hobby en Vrije tijd
 7. Cd’s en Dvd’s
 8. Auto-onderdelen
 9. Antiek en Kunst
 10. Kleding | Heren

Een kwart eeuw vol herinneringen

Wist je dat het eerste product dat in 1999 op Marktplaats werd aangeboden een modem was? Tegenwoordig verschijnt er elke vier seconden een nieuwe advertentie op het platform! En als je optimaal wilt handelen, is zondag de beste dag met de meeste kopers en zoekopdrachten.

Marktplaats blijft trouw aan haar kenmerkende kleurenpalet, geïnspireerd door Vincent van Gogh, om een rustige en toegankelijke gebruikerservaring te bieden.

Op naar de volgende 25 jaar vol innovatie, duurzaamheid en miljoenen nieuwe deals. Marktplaats, bedankt voor een fantastisch eerste kwart eeuw!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.