logo-liggend-wit-donkerblauw

Game review: Mario Strikers: Battle League football


Mario Strikers Battle League Football recensie

Je zou het niet zeggen, maar onze stevige Mario is stiekem best sportief. Denk maar eens aan al die games waarin hij zich van zijn sportieven kant laat zien, met de Olympische Spelen natuurlijk als hoogtepunt. In Mario Strikers: Battle League Football gaat hij naar het voetbalveld, om dat in 5v5-battles onveilig te maken.

Chaos en karakters

Natuurlijk hoef je niet te verwachten dat je kunt inzetten op een heftige tactiek en een doordacht strijdplan. Hoewel… door de eigenschappen van de verschillende personages goed op elkaar af te stemmen, kun je er toch zeker wel je voordeel mee behalen. Verder heeft ieder personage zijn sterke en zwakke punten, die prima zijn toegespitst op de personages zelf. Ik bedoel: het zou gek zijn als Bowser de snelste uit het team is, toch? Nee, hij weet juist kracht te zetten achter een bal en de medespelers tegen de grasmat aan te duwen. Zo heeft ieder zijn unieke eigenschappen. Klaar voor de chaos? Af!

Vol in de actie

De speciale vaardigheden van je team laad je op door de bal over te spelen. Teamwork is dus essentieel, en dat is wel een educatief pluspuntje van de game. Laten we het daar op houden 😉 Je kunt het spel bovendien lokaal in een multiplayer spelen, wat natuurlijk echt tof is. En wel tot acht spelers! Dan komt er toch echt wat serieus teamwork bij kijken, kan ik je verzekeren. Zo ervaar je partygames zoals ze bedoeld zijn! Naast lokale multiplayer kun je er ook voor kiezen om online de strijd aan te gaan of tegen de CPU te spelen. Naast het opladen van je acties kun je ook ontwijken met de rechter joycon. Door die te flippen, maak je even een schijnbeweging. Voor het doelschieten moet je bovendien echt mikken – simpelweg op de A-knop drukken zal je weinig succes opleveren.

Overwinning met objecten

Heb je een wedstrijd gewonnen? Dan verdien je klinkende munten die je kunt uitgeven in de Mario Strikers: Battle League winkel. Daar koop je accessoires als handschoenen en helmen, die er niet alleen grappig uitzien maar je personage ook bonuspunten opleveren. Om alles in balans te houden, blijft het maximale puntentotaal wel gelijk. Krijg je op één vlak dus twee punten bonus, gaan die er op een ander gebied weer af. Een gegarandeerde overwinning krijg je met de kleurrijke Strike Orb, waarbij je hele team wordt opgeladen voor een Hyper Strike… die onoverwinnelijk naar het doel van je tegenstander dendert.


Ga direct naar Mario Strikers: Battle League Football op BOL.com.

Recensie over Mario Strikers: Battle League Football

Mario Strikers: Battle League is net zo chaotisch als Mario Kart, met speciale moves, vaardigheden per personage en heel veel voorwerpen om je tegenstanders een goed dwars te zitten. De game steekt fijn in elkaar. De spelers krijgen een fijne balans mee, zonder dat iemand een echt voordeel behaalt met het kiezen van een bepaald personage of het gebruiken van te veel accessoires / power ups. De cartooneske tussenfilmpjes zijn erg grappig en de mogelijkheid om tot 8 spelers tegelijk het veld te betreden is super. Het spel lijkt chaotisch en compleet willekeurig, maar de geduldige gamer zal de rode lijn zien en slimme tactieken kunnen inzetten om de strijd in zijn of haar voordeel te beslechten.

Score: 8


Info

Mario Strikers: Battle League Football
Uitgever: Nintendo
Getest op: Nintendo Switch
Genre: sport
Prijs: 50 euro.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.