logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Ga met Mario en Sonic naar de Olympische Spelen: Rio 2016


mario en sonic op de olympische spelen rio 2016 Het is weer bijna zo ver: de Olympische Spelen gaan weer van start! Naast alle internationale atleten is er meestal een heel bijzonder team aanwezig: het team van Nintendo. Al jaren lang brengen zij games uit die gekoppeld zijn aan de Olymposche Spelen. Zo ook dit jaar: wij komen al helemaal in de stemming met Mario & Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016!

Vol in actie

Met de teams van Mario en Sonic kun je volop bezig gaan met de sporten van de Olympische Spelen. In de versie Rio 2016 staan er maar liefst 17 voor je ter beschikking. Voor je begint loop je natuurlijk eerst even over het strand, om daar te bepalen welke activiteit je wilt gaan doen. Dat is het menu, zogezegd. Maar je bent niet beperkt tot Mario en Sonic, natuurlijk, want ze hebben veel meer vrienden meegebracht uit hun wereld. In totaal zijn er dertig speelbare Nintendofiguren, van Toad en Princess Peach tot Wario en Metal Sonic. Ieder karakter heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, waar je slim gebruik van kunt maken. Wil je liever mt je eigen Mii-personage spelen? Dat kan natuurlijk ook. Met de munten en ringen die je tijdens de game kunt verdienen koop je nieuwe kostuums voor je karakters voor een persoonlijk tintje.

Hilarisch en hectisch

En dan kunt je los! Mario en Sonic op de Olympische Spelen Rio 2016 is een extreem hectisch en hilarisch partyspel, dat je natuurlijk ook alleen kunt spelen. Er komen veel coole sporten in voor die redelijk natuurgetrouw word weergegeven, maar een sportsimulatie is het natuurlijk niet. Het gaat vooral om een stukje timing bij de atletieksporten, waarbij je bij teamsporten als voetbal en rugby juist helemaal los kunt gaan met overspelen, tackelen en zelfs speciale krachten. Daarvoor gebruik je een unieke dueldiscipline, dan komen de speciale Nintendo-features goed om te hoek kijken. Doordat ke bekende voorwerpen als Bullet Bills en Chaos Emeralds kunnen gebruiken, krijgt de actie een heel nieuwe wending en zijn chaotische meerspelermatches gegarandeerd. Tijdens dueldisciplines bouwen spelers duelpunten op met acties als tackles, smashes of schoten op doel. Wanneer ze vervolgens een try, punt of goal scoren, worden deze duelpunten aan hun totaalscore toegevoegd. Zo ontstaan spectaculaire wedstrijden die spannend blijven tot de laatste seconde. CI_WiiU_MarioAndSonicattheRio2016OlympicGames_LetTheGamesBegin_image912w

Alle kanten

Dat maakt van dit spel een geweldig veelzijdig spel waar je uren lang in kunt verdiepen in verschillende sporten. Ga voor goud met klassieke Olympische sporten zoals boksen, boogschieten en de 100 meter sprint. In de stand voor een speler kun je de Wii U GamePad gebruiken, terwijl de actie in de meerspelerstand met de knoppen van de Wii-afstandsbediening wordt bestuurd. Alle sporten vinden plaats in omgevingen die zijn gebaseerd op de echte locaties van de Olympische Spelen, zodat je ook de authentieke sfeer van Rio kunnen proeven. Ritmische gymnastiek (met knotsen) en rugby sevens (een debuutsport op de Olympische Zomerspelen Rio 2016) zijn voor het eerst speelbare sporten. Naast de nieuwe disciplines is er het nieuwe heldenduel: een spelstand voor de fanatiekste Mario- en Sonic-fans die beschikbaar komt als een speler eerste is geworden in alle 17 disciplines, of vaker dan zeven keer een bronzen medaille heeft gewonnen in toernooien. Deelnemers kiezen voor Team Mario of Team Sonic en strijden tegen elkaar in knockoutrondes. Voor een ware, allround beproeving worden de disciplines willekeurig gekozen. Na elke ronde wordt een lid van het verliezende team uit het toernooi gezet, tot alle leden van een team zijn verdwenen, of de Team Captains Mario en Sonic zijn uitgeschakeld. Welk team houdt het langste stand?

Amiibo

Aanvullende speciale toernooien zijn toegankelijk met behulp van amiibo-figuurtjes, die na het voltooien van 25 toernooien gebruikt kunnen worden. Door een Sonic-amiibo tegen de Wii U GamePad te houden zal de Sonic-competitie beginnen, hierin neem je het met jouw Mii-personage op tegen personages uit de Sonic-serie. Door gebruik van een Mario-amiibo kan de Mario-competitie gespeeld worden, waarin je strijd tegen personages uit het Paddenstoelenrijk. Een speciaal Mii-kostuum van Mario of Sonic is de beloning voor het winnen van de respectievelijke competities. Het scannen van elke andere amiibo beloont je met munten of ringen.

Games koop je online bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.