logo-liggend-wit-donkerblauw

Film recensie: Mare of Easttown

Mare of Easttown is een paradepaardje uit de HBO-stal. De serie draait om detective Mare Sheehan, briljant vertolkt door Oscarwinnares Kate Winslet. Tijdens het onderzoek naar een moord op een lokale tiener raakt ze niet alleen verwikkeld in deze zaak, maar komt ze ook met haar eigen persoonlijke demonen in aanraking. De serie kreeg maar liefst 15 nominaties voor de Emmy’s. 

Verhaal met een indrukwekkende karakterontwikkeling

Mare of Easttown klinkt misschien niet heel origineel. Pak een standaard thrillerboek uit de kast en je hebt een vergelijkbaar verhaal. Maar dan kijk je even voorbij de kracht van het beeld. De kleinschalige wereld van dit dorpje zit namelijk wonderlijk goed in elkaar geweven en is geweldig uitgewerkt. Daardoor zit je eigenlijk al vanaf de eerste aflevering helemaal in de serie en wil je meer weten… over iedereen! De moordzaak loopt als een rode draad door de serie, af en toe steekt de zaak de kop op om een stapje verder te komen, tot er in de laatste aflevering van deze 7-delige serie een eind aan word gebreid.

Vastbijten in mislukking

Het is niet altijd makkelijk om inspecteur te zijn in een klein dorpje. Iedereen kijkt op je vingers, iedereen kent je… maar houdt ook zijn mond als ze iets weten. Zo gebeurt het dat Mare Sheehan het niet voor elkaar krijgt om de dochter van een jeugdvriendin terug te vinden, die nu twee jaar zoek is. De mensen hebben daardoor wat minder vertrouwen in het kunnen van Mare. Toch krijgt ze de leiding over de zaak van een moord op een jonge moeder in haar schoenen geschoven. Daarbij wordt ze geholpen door de jonge inspecteur Colin Zabel, die graag wil samenwerken met de ervaren Mare.

Persoonlijke chaos

Naast de zaak is er ruim aandacht voor het persoonlijke leven van Mare. Zo woont ze samen met haar moeder Helen en dochter Siobhan en het zoontje van haar overleden woon in één huis. Haar ex-man woont zo’n beetje achter haar, maar ook hij gaat natuurlijk verder met zijn leven. Ieder van hen strooit zo zijn of haar problemen voor de voeten van Mare, die er maar lastig mee om kan gaan. Zeker in een klein dorpje – waar iedereen een mening heeft over van-alles-en-nog-wat is het soms moeilijk om je aandacht op één zaak te vestigen. Gelukkig krijgen alle personages genoeg aandacht en worden ze mooi uitgediept, zodat je een indrukwekkend beeld krijgt van het dorpsleven.

Bekijk de trailer van de serie Mare of Easttown

https://youtu.be/bm7RmpzCeyk

Ga direct naar Mare of Easttown op BOL.com.

Recensie over Mare of Easttown

CooleSuggesties topper

Mare of Easttown is een indrukwekkende misdaadserie die niet alleen over de moordzaak gaat, maar ook vooral over het dorpse leven in Easttown. Alle personages worden fraai uitgediept, de rol van Mare in het bijzonder. Kate Winslet zet een fraaie rol neer als cynische rechercheur, die al heel wat tegenslag heeft mogen verduren. Een fraaie karakterrol, met heel wat emotie. Het verhaal is spannend en sluimerend, de omgevingen en personages geloofwaardig. Een geweldige serie!

Score: 9


Informatie

Titel: Mare of Easttown
Uitgever: Warner Bros
Tijdsduur: 420 minuten
Genre: thriller.
Kijkwijzer: Geschikt voor 16 jaar of ouderGrof taalgebruikBevat scenes met geweld

Films koop je online bij:

Geschreven door Rianne

Rianne, moeder van twee pubers, part-time werkzaam als SEO-specialist bij een webdesignbureau en ontzettend actief op CooleSuggesties.nl! Ze houdt van gezellige dingen doen met het gezin, uitstapjes ondernemen, lezen, een goede latte en van films kijken.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Lucie avatar
  Lucie

  O jee, te zeer verblind door de trailer en de kans om deze superserie te winnen…. Ik kan alleen DVD’s afspelen, dus scheur mijn deelname maar doormidden!

 2. Annemie Cornelis avatar
  Annemie Cornelis

  Doe heel graag mee

 3. Mertens Patrick avatar
  Mertens Patrick

  Kansje gewaagd


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.