logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Manieren om jezelf te ontwikkelen op werkgebied


Na je studie kun je eigenlijk meteen aan de slag gaan, maar soms is dit toch niet zo gemakkelijk. Je moet manieren vinden om jezelf te kunnen onderscheiden van anderen en dit kun je op verschillende manieren aanpakken. Of je nu als freelancer aan de slag gaat of juist werkt voor een bedrijf, deze tips kunnen goed van pas komen.

Cursussen

Om te beginnen zijn cursussen een goede manier om jezelf te ontwikkelen, want je leert nieuwe dingen in een hele korte tijd. Hierdoor heb je de mogelijkheid om ernaast gewoon nog te werken. Bij 9093opleidingen.nl heb je onder andere de optie om EHBO cursussen te volgen en dit komt goed van pas voor ieder werkveld. Verder kun je online nog een hoop andere cursussen vinden die relevant zijn voor jouw vakgebied. Buiten dat cursussen goed staan op je CV, het zorgt ook voor een persoonlijke groei. Het draagt namelijk bij aan het vergroten van je kennis en zelfvertrouwen.

Netwerken

Wat ook de moeite waard is, is het verbreden van je netwerk. Waarom zou je dit doen? Nou, dit kan wellicht voor nieuwe kansen zorgen. Populaire manieren om te netwerken zijn vooral sociale media en het bezoeken van evenementen. Online kun je door te zoeken natuurlijk gemakkelijk connecties leggen en berichten sturen, maar ergens fysiek zijn, geeft toch een ander beeld. Mocht je al wat connecties hebben gelegd, kun je ook altijd vragen of anderen je kunnen introduceren. Dit is fijn voor als je dit zelf nog wel lastig vindt.

Een mentor

Je kunt jezelf niet alles aanleren en een goede tip is om op zoek te gaan naar iemand waar je veel van kunt leren. Het voordeel hiervan is, dat je iemand hebt die je gericht advies kan geven en tegelijk ook kan begeleiden. Iemand met meer ervaring weet precies waar je op moet letten en zo voorkom je misschien bepaalde fouten. Het is natuurlijk een samenwerking en ook jij kan een ander wat nieuws leren. Zo ontwikkel je jezelf ook door een ander te helpen en kennis te delen.

Daag jezelf uit

Wat misschien wel het lastigste is van allemaal, maar wel belangrijk is het opzoeken van je comfort zone en daar op een gegeven moment uitstappen. Door constant in dezelfde bubbel te zitten, leer je niets. Je kunt jezelf uitdagen door doelen te stellen. Dit helpt om je focus te behouden en het geeft je de motivatie om beter te presteren. Verder is het belangrijk om feedback te vragen en niet bang te zijn voor de meningen van anderen. Ten slotte ben je nooit te oud om nieuwe dingen te proberen. Denk hierbij aan andere taken of verantwoordelijkheden.

Geschreven door Gastblogger

Dit artikel is niet door ons gecontroleerd op juistheid van informatie. Ook zijn we niet verantwoordelijk voor de websites waar dit artikel naar linkt.
Lees onze disclaimer voor meer informatie.