logo-liggend-wit-donkerblauw

Gadget review: Mangobeat versterker voor je smartphone

Nu de lente toch echt is aangebroken en je ook zonder jas naar buiten kunt, wordt het ook weer aantrekkelijk om die barbecue aan te zwengelen. Gezellige avondjes buiten aan tafel, wij kunnen niet wachten! Lekker eten, drankje…. en natuurlijk muziek. Maar nadat we vorig jaar toch wat problemen hadden met onze draadloze speaker (accu’s hebben niet het eeuwige leven, zo blijkt!) gaan we dit jaar voor een andere oplossing. Een paar weken geleden ontvingen we namelijk een persbericht over de Mangobeat: een versterker voor je smartphone die zonder batterijen zijn werk doet. Een passieve versterker dus. Dát willen we meemaken!

Volle klanken

De Mangobeat is eigenlijk een uitgeholde tak van de mangoboom, die met de hand op maat wordt gemaakt, uitgehold en gedecoreerd. Daarna wordt hij gerookt, zodat de houdbaarheid aanzienlijk verlengd wordt. Het bijzondere van dit hout is dat de klanken van de smartphonespeakers worden doorgegeven aan het hout, waarbij de Mangobeat dienst doet als een klankkast. Door het lederen opzetstuk over de opening blijft het geluid van je smartphone netjes binnen… precies waar je wil dat het blijft. Want laten we eerlijk zijn: we weten allemaal dat een houten speaker beter is dan metaal of kunststof, toch? Met deze gadget maak je van jouw middelmatige speaker in je smartphone een betere! Maar let wel: het maakt het geluid voller en warmer, harder bovendien (5x versterking, da’s niet mis!). Maar heeft je smartphone echt een heel slecht geluid, dan deze Mangobeat er geen concertzaalkwaliteit van maken.

Bekijk hoe de Mangobeat gemaakt wordt


Ga direct naar Mangobeat op BOL.com.

Recensie over Mangobeat

CooleSuggesties topper

De Mangobeat is een briljante oplossing om beter geluid te krijgen uit je smartphone. Steek je smartphone simpelweg in de opening en speel de muziek af. Geen installatie, geen accu, niet koppelen of opladen. Zo makkelijk kan het dus zijn. Deze speaker levert beter geluid dan menig bluetooth speaker. Wij probeerden de 35cm variant uit, die een wat voller geluid biedt, maar voor de draagbaarheid kun je ook een variant van 25cm lengte kiezen. De Mangobeat voelt degelijk en robuust aan. Hij wordt geleverd in een linnen draagzak en is afgewerkt met verschillende toffe patronen. Iedere Mangobeat is met de hand gemaakt en kan dus in uiterlijk verschillen. Hij staat stabiel op je tafel. Let wel dat je de speakers in de opening steekt. Heeft je smartphone aan zowel de boven-als onderkant speakertjes? Dan werkt het minder goed.

Score: 9


Informatie

Mangobeat
Meer weten? Klik hier.
Adviesprijs: 49 euro.

Op zoek naar coole gadgets?

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


LAAT JE REACTIE ACHTER

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.