logo-liggend-wit-donkerblauw-klein

Mammia Mia de musical


Abba zorgt al tientallen jaren voor swingende heupen en (niet altijd even zuiver) zingende mensen. De muziek van dit geweldige viertal heeft een onmiskenbare impact gehad op onze muzikale ontwikkeling en de ontwikkeling van muziek in het algemeen. Nadat enkele jaren geleden een film verscheen, waarin de muziek van deze band als leidraad werd gebruikt, zagen theatermakers hun kans schoon om die film om te zetten naar een musical: Mamma Mia! is een grandioos succes over de hele wereld – en ook Nederland ontspringt deze dans niet. Nu is de musical al twee keer eerder te zien geweest in ons land. Inmiddels is de derde reprise druk aan de slag, na een paar jaar afwezig te zijn geweest. Sterker nog: op 8 november (die heb je vast via onze Instagram voorbij zien komen) was de 400e show, waarbij er zelfs 400 vrijkaarten werden weggegeven!

Het verhaal van Mamma Mia!

Sophie staat op het punt te trouwen, terwijl haar moeder op een mooi Grieks eiland met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes. Sophie, die door haar echte vader ‘weggegeven’ wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is. Aangezien de musical in Nederland wordt uitgevoerd, zijn alle liedjes vertaald naar het Nederlands. Dat zorgt in eerste instantie voor wat rumoer in de zaal, maar geloof me: aangezien de teksten zijn aangepast om er een lopend verhaal van te maken, wil je niet telkens omschakelen naar het Engels!

Ludieke actie voor 400e voorstelling

Om te vieren dat de 400e voorstelling gespeeld ging worden, deelde de cast van MAMMA MIA! een paar uur van tevoren voor het theater maar liefst 400 kaarten uit, aan voorbijgangers. Dit was van tevoren al bekend gemaakt, dus er stond al een flinke rij mensen voor het theater te wachten, om kaarten te bemachtigen voor diezelfde avond.

Wie spelen er mee in de musical Mama Mia?

Er zijn een aantal vaste vastleden die meespelen in de musical. Wij mochten op de 400e show genieten van de stemmen van:

Donna – Antje Monteiro
Sophie – Dana van der Geer
Sam – Dieter Troubleyn
Roos – Hilke Bierman
Tanja – Sophia Weze
Bart – Emiel de Jong
Harrie – Dennis de Groot
Sky – Soy Kroon

Waar is Mamma Mia te zien?

Beatrix Theater
Jaarbeursplein 6A
3521 AL Utrecht

Bestel hier kaarten voor Mamma Mia!

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.