Magnum lanceert zomernummer met het geluid van de zon samen met TikTok-Ster JVKE

Magnum koppelt een van ‘s werelds grootste TikTok-sterren JVKE aan de grootste ster in het zonnestelsel: de zon. Samen maken ze een out-of-this-world-versie van de singer-songwriter’s hit “Golden Hour”.

Track-cover

Golden Hour in Cannes

Deze track wordt aanstaande 22 mei in Cannes gelanceerd. Dit jaar staat voor Magnum in het teken van ‘Pleasure Is Always On’, met in de hoofdrol de nieuwe ijssmaken Double Starchaser en Double Sunlover. Het nummer is gemaakt om de zomerse ijssmaken te vieren en is tot stand gekomen met behulp van data van de zon, verzameld door NASA. Magnum wil met deze nieuwe track liefhebbers van pleasure over de hele wereld (en in het hele universum) samenbrengen door de kracht van muziek. De 30 seconden durende teaser is vanaf vandaag te beluisteren via het TikTok-account van JVKE.

De vernieuwde track is geproduceerd met behulp van data van NASA en tot stand gekomen door middel van sonificatie, het omzetten van gegevens naar geluiden. Dit biedt een unieke geluidservaring. Om de track te kunnen realiseren werkten Magnum en JVKE samen met dr. Robert Alexander, een specialist op het gebied van geluidsgolven op basis van data van de zon. In het verleden werkte hij met NASA samen om ruwe gegevens uit de audiobibliotheek van NASA om te zetten in geluiden. De samenwerking tussen Magnum, JVKE en dr. Robert Alexander heeft één gezamenlijk doel: het eerste nummer ooit creëren dat gebruikmaakt van geluiden van de zon.

TikTok-uitdaging

Om de lancering van JVKE – Golden Hour (ft. the Sun) [Sunlover-Starchaser Edit] met iedereen te vieren introduceert JVKE een TikTok-uitdaging die alle Pleasure Seekers wereldwijd aanmoedigt om mee te feesten op het nieuwe nummer en hun innerlijke Sunlover en Starchaser te ontdekken.

Magnum ft. JVKE

“Het was ontzettend leuk om met Magnum samen te werken om deze geheel nieuwe versie van ‘Golden Hour’ tot leven te brengen met behulp van de echte geluiden van de zon. Ik probeer altijd de grenzen van creativiteit in mijn muziek te verleggen. Het gebruik van NASA-data voor deze nieuwe track is zeker iets waar ik trots op ben. Ik kan niet wachten om hem aan iedereen te laten horen!”, aldus JVKE over de samenwerking.

frame_335

Over de creatie van de track zegt dr Robert Alexander: “Ik luister al meer dan tien jaar naar opnames uit NASA’s data-archief en verzamel mijn favoriete samples. De geluiden zijn uniek omdat ze worden gecreëerd door de verschillende elementen op het oppervlak van de zon en de kleine statische klikjes zijn plasmawolken (grote uitbarstingen). Het is heel bijzonder om samen te werken met Magnum, JVKE en Alex Metric om deze geluiden te mixen tot een pophit. Dit nummer en projecten zoals het door NASA gefinancierde HARP Citizen Science Project helpen ons de volgende stap te zetten in onze kennis.”

Magnum x JVKE in Cannes

Op 22 mei zal JVKE in Cannes de nieuwe track voor het eerst laten horen tijdens een exclusieve paneldiscussie met een verrassingsgast. De paneldiscussie wordt gehost door Clara Amfo, presentatrice van BBC Radio 1, en er vindt een live-optreden plaats op Magnum’s strand in Cannes. Je kan de dag volgen via een livestream van Magnum op TikTok en er wordt exclusieve content gedeeld via Twitter en Instagram. Pleasure Seekers kunnen daarna de gloednieuwe track streamen via Spotify en deelnemen aan de TikTok-challenge die JVKE op zijn kanaal zal starten.

De campagne #PleasureIsAlwaysOn brengt Pleasure Seekers over de hele wereld samen om zich deze zomer over te geven aan muziek en hen te inspireren om zomermomenten te omarmen op elk moment; of het nu overdag is of ‘s nachts – – want deze zomer Is Pleasure Always On.

Lees meer over de #PleasureIsAlwaysOn campagne op TikTok en de Magnum-website.

Op zoek naar coole items voor in de keuken?
Amazon.nl | BOL.com | Blokker | Mediamarkt

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.LAAT JE REACTIE ACHTER

Laat hieronder jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.