logo-liggend-wit-donkerblauw

Kleur de magische plekken en personages van Harry Potter


magische-plekken-en-personages-van-harry-potter Je kent hem vast wel: Harry Potter, de jonge tovenaarsleerling die in een film of acht leert toveren, terwijl hij daar helemaal niets van af wist, en daarbij dus van alles en nog wat moet leren over de wondere wereld van de magie. Daarbij krijgt hij tem aken met een heel gevaarlijke tegenstander, die eigenlijk alle tovenaars bedreigt: Voldemort. Een enge tovenaar die hem als babietje heeft willen vermoorden, omdat zijn ouders opstonden tegen Voldemort. Door een magische bezwering werd Harry echter niet vermoord, maar werden zijn geest met die van Voldemort verbonden. Zonder het te weten heeft hij dus een heel hechte band met De Vijand!

Mooie momenten

In de film zul je je vast hebben verbaasd over al die mooie en magische locaties waar het verhaal zich afspeelt. Daarmee ben je niet de enige, want zelfs al heb je al die films meegemaakt blijven het betoverend mooie beelden waar je naar mag kijken. Heb jij ze echter nog allemaal goed in het vizier? In het kleurboek Magische Plekken en Personages beleef je alle films nog een keer. Eigenlijk is het een kleurboek voor volwassenen, maar ik vind persoonlijk dat je die lijn niet zo strak mag trekken. Kleuren is nu eenmaal heel erg leuk om te doen. Lekker rustgevend, je mag de wereld kleuren zoals jij dat graag hebt. Waarom zouden alleen volwassenen dat mogen doen?

Lijnenspel

In dit mooie kleurboek staan verschillende magische plekken en personages afgebeeld, zoals ze in de film voorkomen. Het lijkt er soms zelfs op alsof ze gewoon het beeld hebben stilgezet en alles hebben overgetrokken (en wie weet is het ook precies zo gegaan 🙂 ). Daardoor staan er soms wel heel veel lijntjes op een kleurplaat – ze zijn namelijk best precies getekend. Zelfs de stenen op de kastelen zou je stuk voor stuk kunnen tellen, als je daar zin in hebt. Het zijn dus ongelofelijk gedetailleerde tekeningen, dat is duidelijk. Goed voor uren kleurplezier. Mooi is ook dat sommige tekeningen zowel de linker als de rechterpagina omvatten. Extreem groot dus! Heb je toch een steuntje nodig? Achter in het boek vind je de scènes uit de films, netjes in kleur geprint.

Informatie

Magische plekken en personages uit Harry Potter BBNC Uitgevers, 96 pagina’s, paperback. Prijs: 14,95 euro. ISBN: 9789045319896

Boeken koop je bij je plaatselijke boekhandel.
Online bestellen kan onder andere op:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER

 1. Veronique avatar
  Veronique

  Uitgeverij Karakter? Hij is toch echt uitgegeven door BBNC Uitgevers.

  1. Dennis van Houts avatar

   Hi Veronique,
   Je hebt helemaal gelijk! Beide uitgevers hebben de laatste tijd een aantal heel mooie kleurboeken uitgegeven, een foutje is dan zo gemaakt 🙂 Bedankt voor het opmerken, ik heb hem direct aangepast.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.