logo-liggend-wit-donkerblauw

Spel recensie: Magische ontmoetingen, Mattel

Magische Ontmoetingen neemt je mee naar de fantasierijke wereld van Igglecot, waarin je een van de vier dappere avonturiers onder je hoede neemt. Samen met de andere avonturiers is het jullie taak om de vier elementaire kristallen te verzamelen en ze terug te brengen naar de torens om Gadworm de Draak opnieuw op te sluiten.

Vormgeving

Het spel Magische Ontmoetingen ziet er sprookjesachtig uit. De illustraties op het bord, de kaarten en de instructies zijn allemaal geweldig vormgegeven in een uniforme stijl. De styling is schattig, kleurrijk en charmant – iedereen zal er op slag verliefd op worden. Je vind heel wat details als je goed kijkt, en dat maakt het vooral zo leuk. De figuurtjes zijn gedetailleerd vormgegeven en natuurlijk spreekt de grote Magische 8-ball tot de verbeelding. Die krijgt dan ook een prominente plek in het spel.

Zo speel je het spel

De basisprincipes van het spel zijn heel eenvoudig. Je gooit met de dobbelsteen om jouw figuurtje te verplaatsen. Dat hoeft niet. En je mag ook eerder stoppen dan het aantal ogen op de dobbelsteen aangeeft. Zo kun je makkelijk bepalen om op een speciaal vakje terecht te komen. Onderweg verzamel je sterfiches en schatten, die je tijdens het spel een voordeeltje kunnen bieden. En natuurlijk kun je een van de 4 kristallen oppikken om naar een toren te brengen! Pas op, want Gadworm de draak zal ook bewegen aan het einde van elke spelersbeurt. Dat maakt het spel onvoorspelbaar en soms ook verrassend lastig. Vervolgens voer je acties uit.

Ontmoetingskaarten

Tijdens het spel kun je op ontmoetingsvelden terechtkomen, waar de speler links van je een ontmoetingskaart trekt. Jij moet tussen twee opties kiezen voor je verder kunt. Die zijn vaak een kwestie van voorkeur. Bijvoorbeeld: “Welke kant ga je op? Over een gammele brug, of over een donker, mysterieus pad?” Als je eenmaal hebt gekozen, vraag dan aan de Magic 8 Ball of deze handelwijze zal werken. Beide opties hebben drie verschillende resultaten, maar die krijg jij als speler dus niet te zien. De Magic 8 Ball bepaalt! Als de Magic 8 Ball positief reageert krijg je een schatfiche, een extra worp of een teleportatie naar een ander veld. Is hij negatief? Dan krijg je een vloek, zoals een nutteloze teleportatie of extra stappen voor de draak. Je gebruikt de Magic 8 Ball ook voor het inleveren van kristallen; ze blijven enkel op hun plekje als je een positieve reactie krijgt!

Gepakt door de draak

Als je wordt gepakt door Gadworm, moet je je kristal laten vallen op het veld waar je bent en door Gadworm naar zijn hol worden gedragen, en dan 1 hart verliezen. En dat is belangrijk, want het gaat hier om de gezamelijke gezondheid! Als de gezondheid van iedereen opraakt, is het spel voorbij. Als je alle kristallen bij de torens aflevert, win je! Hoe meer kristallen je hebt ingeleverd, hoe sneller de draak zal bewegen. Er zit dus echt een dynamische opbouw in spanning op.


Ga direct naar Magische Ontmoetingen op BOL.com.

Recensie over Magische Ontmoetingen

CooleSuggesties topper

Magische Ontmoetingen is een heel erg leuke kennismaking met rollenspellen, waarin je echt in de huid van een personage kruipt en werkt met Ontmoetingen (encounters). In dit spel is een grote rol weggelegd voor de Magic 8 Ball, wat het spel enigszins onvoorspelbaar maakt. Hoewel het gelukselement zeker een rol speelt, kun je nog altijd het nodige aan strategie toepassen om de winst te behalen. Je kunt ervoor kiezen om 8 Ball te blijven vragen om deuren te ontgrendelen als de kust veilig is, of verder gaan als je bijvoorbeeld Gadworm ziet aankomen. Dit spel heeft alles in huis om jonge spelers kennis te laten maken met tabletop rollenspellen. Het ziet er fantastisch uitgewerkt uit. De handleiding is kort en helder, de kaartjes in het Nederlands. In de handleiding vind je bovendien regels voor beginnende spelers en voor meer ervaren spelvarianten, zodat je er echt in kunt groeien.

Score: 9


Informatie

Titel: Magische Ontmoetingen
Uitgever: Mattel
Genre: bordspel
Tijdsduur: 30 minuten.
Voor 2 tot 4 spelers.
Leeftijd: vanaf 7 jaar.
Adviesprijs: 31.99 euro.

Speelgoed en spellen koop je bij:

Geschreven door Dennis van Houts

Dennis, hoofdredacteur van CooleSuggesties.nl. Getrouwd, vader van twee zoons. Beetje nerdy, houdt van lekker eten en films kijken. Verslindt boeken bij het leven.


Meer suggesties voor jou:

LAAT JE REACTIE ACHTER


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.